Αποκάλυψη για το νέο Prodrive P25

Αποκάλυψη για το νέο Prodrive P25

Η Prodrive αποκάλυψε το P25, τη σύγχρονη μετενσάρκωση του Subaru Impreza 22B STi με πάνω από 400 PS, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια.

Prodrive P25

Η Prodrive αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο P25, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του στις 23 Ιουνίου στο Goodwood Festival of Speed. Το μοντέλο αποτίνει φόρο τιμής στα 25 χρόνια από το ντεμπούτο του αγωνιστικού Ιmpreza WRC και στο θρυλικό 22B STi.  Ακούει στο όνομα P25 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 κομμάτια που θα βασίζονται σε σασί δίπορτων Ιmpreza WRX.

Κάτω από το καπό του P25 βρίσκεται o γνωστός 2,5 lt τετρακύλινδρος μπόξερ της Subaru ο οποίος με τη φροντίδα της Prodrive αποδίδει πάνω από 400 PS και 600 Nm ροπής. To τούρμπο έχει την υπογραφή της Garret και το σύστημα εξάτμισης είναι κατασκευασμένο από την Akrapovic. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου ημιαυτόματου σασμάν, ενός ρυθμιζόμενου ενεργού κεντρικού διαφορικού και μπλοκέ διαφορικών σε κάθε άξονα.

Όπως είναι φυσικό, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα αλλαγής σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι, με την διαδικασία της αλλαγής να διαρκεί μόλις 0,08". Με τη βοήθεια launch control και anti-lag βγαλμένο από το WRC, το P25 εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,5"!

Prodrive P25

Η οροφή, το καπό, τα μαρσπιέ, οι καθρέπτες, οι προφυλακτήρες και η αεροτομή είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ στο εσωτερικό οι αγοραστές μπορούν να εξοπλίσουν το P25 με αγωνιστικά μπάκετ και πιο ελαφριά μπαταρία. Ως αποτέλεσμα, το βάρος της όλης κατασκευής έχει περιοριστεί κάτω από τα 1.200 kg.

Το P25 χρησιμοποιεί εμπρός και πίσω γόνατα McPherson και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Bilstein. To έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν φρένα της AP Racing με 6πίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους 380 mm εμπρός και 4πίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους 350 mm πίσω.

Το μοντέλο πατάει στο έδαφος με ζάντες 19" της Prodrive. Από ένα τέτοιο αυτοκίνητο δε θα μπορούσε να λείπει το υδραυλικό χειρόφρενο το οποίο αυτομάτως αποσυμπλέκει τον πίσω άξονα. Παράλληλα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές χαρτογραφήσεις για την απόκριση του γκαζιού, την ισχύ του κινητήρα και του anti-lag.

Prodrive P25

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή των Impreza της δεκαετίας του 1990 και κοσμείται από δέρμα Alcantara και ανθρακόνημα. Το P25 μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, αλλά οι αγοραστές του έχουν την δυνατότητα να αφαιρέσουν τη πίσω σειρά καθισμάτων και στην θέση τους να τοποθετήσουν ένα κλωβό ασφαλείας.

Το πρώτο πρωτότυπο εξέλιξης του Prodrive P25 θα κάνει την εμφάνιση του στο Goodwood Festival of Speed. Tα 25 κομμάτια θα κατασκευαστούν στην έδρα της Prodrive στο Banbury της Αγγλίας και θα φτάσουν στους τυχερούς αγοραστές τους αργότερα μέσα στη χρονιά. Εάν θέλετε να είστε ένας από τους 25 τυχερούς που θα αποκτήσουν το μοναδικό P25 θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου €535.180 χωρίς το ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube