Η Canoo παρουσίασε το ηλεκτρικό pick-up του μέλλοντος [video]

Η Canoo παρουσίασε το ηλεκτρικό pick-up του μέλλοντος [video]

Το νέο μοντέλο της Canoo θα κυκλοφορήσει το 2023 με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η καλιφορνέζικη φίρμα Canoo, μετά από το Lifestyle Vehicle (2019) και το Multi-Purpose Delivery Vehicle (2020) παρουσίασε το νέο της μοντέλο που δεν είναι άλλο από το Pickup Truck (2021). Το αμιγώς ηλεκτρικό pick-up βασίζεται στη σπονδηλωτή πλατφόρμα της εταιρείας και προσφέρει εξελιγμένη λειτουργικότητα ως επαγγελματικό όχημα αλλά και ως όχημα αναψυχής.

Το pick-up της Canoo υιοθετεί μια αντισυμβατική σιλουέτα ενός όγκου, εφαρμόζοντας τη λιττή και συνάμα μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα που πρωτοείδαμε στο Canoo Lifestyle Vehicle. Οι διαστάσεις του είναι 4.677 x 1.980 x 1.920 mm (μήκος/πλάτος/ύψος) με τροχούς 18" και μεταξόνιο 2.850 mm. 

Canoo

Η καρότσα έχει μήκος 1.817 mm το οποίο μπορεί να αυξηθεί στα 2.600 mm με την ανακλινόμενη επέκταση, με το ωφέλιμο φορτίο να φτάνει τα 816 kg. Έχει επίσης αναδιπλούμενα σκαλοπάτια με ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους χαμηλά στο προφίλ, πρακτική σχάρα οροφής, ειδικούς γάτζους για πρόσδεση αντικειμένων, φωτισμό LED και χωρίσματα για την καρότσα, και δυνατότητα πρόσβασης στην καμπίνα από το ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ. Επιπλέον, ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος στη μάσκα με παροχή ρεύματος και ανακλινόμενο πάγκο εργασίας προσθέτει πόντους πρακτικότητας.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε δύο κανονικές θέσεις και ένα ανακλινόμενο πάγκο για επιπλέον επιβάτες. Λόγω της σιλουέτας ενός όγκου, μπροστά από το ταμπλό υπάρχει άπλετος χώρος που μπορεί να γίνει εκμεταλεύσιμος με την προσθήκη ειδικών θηκών για εργαλεία. Η Canoo κάνει λόγο για αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης με πολλά διαθέσιμα αξεσουάρ που προσαρμόζουν το όχημα στις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Ένα παράδειγμα είναι το κάλυμμα της καρότσας με σκηνή οροφής που μετατρέπει το pick-up σε όχημα ιδανικό για camping και αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Canoo

Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του οχήματος με δυνατότητα αναβάθμισης και τροποποίησης τμημάτων του από μελλοντικούς ιδιοκτήτες, και οικονομική συντήρηση.

Το Canoo Pickup Truck κινείται με τη βοήθεια δύο ηλεκροκινητήρων που προσφέρουν τετρακίνηση και αποδίδουν συνδυαστικά πάνω από 600 PS και 746 Nm. Η αναβαθμίσιμη μπαταρία που θα αποτελείται από πολλά ξεχωριστά modules, θα προσφέρει αυτονομία 322 km, ένας αριθμός που ακούγεται αρκετά μικρός για τον χαρακτήρα του οχήματος.

Το Canoo Pickup Truck αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023, με δυνατότητα προπαραγγελίας από τα τέλη του 2021. Αν τελικά καταφέρει να βγει στην αγορά, το ηλεκτρικό pick-up θα κληθεί να αντιμετωπίσει σκληρό αντγωνισμό από τα GMC Hummer EV, Tesla Cybertruck, Rivian R1T και Ford F-150 BEV.

 [Πηγή: Canoo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube