Canoo: Ένα ηλεκτρικό MPV με συνδρομή [video]

Canoo: Ένα ηλεκτρικό MPV με συνδρομή [video]

Η καλιφορνέζικη φίρμα Canoo, που δημιουργήθηκε από παλιά στελέχη της Faraday Future αποκάλυψε το όραμά της για το ηλεκτρικό MPV, αλλά και τον τρόπο της ΙΧ χρήσης του.

Και μην βιαστείτε να τους κακολογήσετε. Το αυτοκίνητο που παρουσίασαν έχει ακόμη ενεργή θέση οδήγησης με πεντάλ και τιμόνι. Η φουτουριστική εμφάνιση του πολυχρηστικού Canoo- ένα εμπορικό σήμα που ίδρυσαν μερικοί από τους πρώην διευθυντές της Faraday Future- δεν το καθιστά αυτοδικαίως και αυτόνομο όχημα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τυπικό ηλεκτρικό όχημα που φιλοξενεί έως και επτά άτομα.

Canoo

Ο πρώην σχεδιαστής της BMW i3 και της BMW i8 Richard Kim είναι αυτό υπογράφει την εμφάνισή του. Ο Kim, που εγκατέλειψε τη Faraday Future το 2017, είπε μέσω δήλωσης ότι, «το Canoo είναι το αυτοκίνητο που χρειάζονται οι άνθρωποι». Σε αντίθεση με ό,τι κάνουν οι περισσότερες νέες φίρμες που εισέρχονται στην αγορά των EV με crossover ή σπορ μοντέλα, το Canoo ποντάρει στο μέγιστο εσωτερικό χώρο.

Canoo

Το τεχνικό δελτίο του Canoo είναι εν μέρει γνωστό. Το αμάξωμά του πατά σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα που η αμερικανική εταιρεία θα εκμεταλλευτεί βασίζοντας πάνω της ακόμα δύο μοντέλα.

Ο κινητήρας που βρίσκεται στο πίσω μέρος αποδίδει 300 άλογα ενώ η αυτονομία του είναι περίπου 400 km.

Canoo

To επίσημο ραντεβού για το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου δόθηκε για το 2021, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να «αποκτήσουν» το Canoo τους αποκλειστικά με συνδρομή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube