Η Audi αναβαθμίζει το A3 Sportback g-tron

Η Audi αναβαθμίζει το A3 Sportback g-tron

Νέος κινητήρας 1.5 TFSI και μεγαλύτερη αυτονομία με φυσικό αέριο

Η Audi ανακοίνωσε την αναβαθμισμένη έκδοση του A3 Sportback g-tron για το 2019 με περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη αυτονομία.

Κάτω από το καπό του g-tron τοποθετήθηκε ο νέος 1.5 TFSI με απόδοση 131 PS, ο οποίος συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic 7 σχέσεων προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το απερχόμενο σύνολο που (1.4 TFSI με απόδοση 110 PS).

Ο κινητήρας δέχθηκε τις απαραίτητες επεμβάσεις στην κυλινδροκεφαλή, το turbo, το σύστημα έκχυσης καυσίμου και τον καταλύτη ώστε να δέχεται ως καύσιμο και το φυσικό αέριο το οποίο παράγει 25% λιγότερο COσε σύγκριση με τη βενζίνη.

Audi A3 Spotrback g-tron

Το A3 Sportback g-tron απέκτησε επίσης ένα τρίτο κυλινδρικό ντεπόζιτο CNG από ατσάλι με χωρητικότητα 4kg, το οποίο μαζί με τα δύο υπάρχοντα ντεπόζιτα 7kg από GFRP/CFRP που βρίσκονται κάτω από το χώρο αποσκευών προσφέρει αυτονομία 400km (κύκλος WLTP) σε λειτουργία κίνησης αποκλειστικά με αέριο.

Για να χωρέσει το πρόσθετο ντεπόζιτο αερίου, οι μηχανικοί της Audi χρειάστηκε να μειώσουν το μέγεθος του ντεπόζιτου βενζίνης που πλέον χωρά 9 λίτρα καυσίμου.

Η εμπορική διάθεση του A3 Sportback g-tron MY2019 ξεκινά από σήμερα, 7 Μαρτίου, με τιμή από 30.600 ευρώ στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube