node/38422

Η Aston Martin Valkyrie βγήκε σε δημόσιο δρόμο

Το βρετανικό υπεραυτοκίνητο μπορεί να μοιάζει με αγωνιστικό πρωτότυπο του Le Mans όμως είναι νόμιμο για χρήση σε δημόσιο οδικό δίκτυο.

Μετά από τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα, η Aston Martin Valkyrie βγήκε στους δημόσιους δρόμους του Silverstone έτσι ώστε οι τεχνικοί της Aston Martin και της Red Bull Advanced Technologies να δουν τη συμπεριφορά του υπεραυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Aston Martin, η Valkyrie μοιάζει περισσότερο με αγωνιστικό πρωτότυπο του Le Mans και λιγότερο με κάποιο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στο επαρχιακό δίκτυο της Μ.Βρετανίας. Τα κενά στο λεπτό και αθλητικό αμάξωμα, το χαμηλό ρύγχος με διπλό σπλίτερ και ο γιγαντιαίος διαχύτης είναι στοιχεία που δεν τα έχουμε δει σε κανένα όχημα δρόμου. Φανταζόμαστε λοιπόν πως κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η Valkyrie θα συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των ανυποψίαστων περαστικών.

Aston Martin Valkyrie

Να θυμίσουμε πως η Valkyrie χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων της Cosworth με αυτόματο κιβώτιο της Ricardo, ηλεκτροκινητήρα της Integral Powetrain Ltd. και μπαταρία της Rimac. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.176 PS στις 10.500 rpm και τα 900 Nm ροπής στις 6.000 rpm.

Οι πρώτες Valkyrie θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέσα στο 2020, αν και δε γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς θα επιλέξουν να κυκλοφορήσουν με το νέο τους απόκτημα σε δημόσιους δρόμους. Η παραγωγή της Valkyrie είναι περιορισμένη σε 150 μονάδες, με επιπλέον 25 εκδόσεις πίστας AMR Pro, ενώ όλα τα αυτοκίνητα έχουν προ-πωληθεί. Όσο για την τιμή, αυτή υπολογίζεται μεταξύ £2 και £3 εκατομμύρια λίρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε την Aston Martin Valkyrie για πρώτη φορά στην πίστα [video]

node/39450

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Η Nissan μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του Ariya που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου (8.00 ώρα Ελλάδος) με ένα αποκαλυπτικό video-teaser.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα γρήγορα πλάνα, τα φώτα LED της έκδοσης παραγωγής του Ariya είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του πρωτοτύπου, με την καλυμμένη γρίλια ανάμεσά τους να αποτελεί ασπίδα για τους αισθητήρες του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED ενώ στο προφίλ έχουν διατηρηθεί τα τόξα σε μαύρη απόχρωση πάνω από τους θόλους των τροχών που υπενθυμίζουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Ένα ακόμη νέο είναι η πρεμιέρα του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ariya κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

 

node/39445

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Δείτε τον Christian von Koenisgegg να πρωταγωνιστεί στο "Time to Reign" μαζί με το προσωπικό του Reggera.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Ο Christian von Koenigsegg φαίνεται πως βρήκε λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά του για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μικρού μήκους ταινία της εταιρείας του!

Η ταινία με τίτλο "Time to Reign: A Koenigsgegg Mini Blockbuster" έκανε πρεμιέρα σήμερα στον YouTube και απεικονίζει τον ιδρυτή και CEO της Koenigsegg να πλένει το προσωπικό του Regera χορεύοντας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Ängelholm. O Christian δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Veronica η οποία του ζητά να της πουλήσει το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο αμέσως αρνείται.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια περιπέτεια (η οποία περιέχει και τοποθέτηση προϊόντος) με ειδικούς πράκτορες να κλέβουν το Koenisgegg Reggera μέσα από μια αποθήκη στα κεντρικά της Koenigsegg που φυλάσσεται από μια παραστρατιωτική οργάνωση. Φυσικά, από την χιουμοριστική ταινία δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι σκηνές καταδίωξης, με το Reggera και δύο παλιά μοντέλα της Volvo.

Το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας έγιναν 100% από εργαζόμενους της Koenigsegg (κάτι μας λέει πως έβαλε το χεράκι του και ο γιος του,  Sebastian, ενώ σε κάποια σκηνή εμφανίζεται και η σύζυγός του Halldora. Αφού σας προετοιμάσαμε κατάλληλα, σας αφήνουμε να δείτε την ταινία.

TAGS