Η Aston Martin Valkyrie βγήκε σε δημόσιο δρόμο

Η Aston Martin Valkyrie βγήκε σε δημόσιο δρόμο

Το βρετανικό υπεραυτοκίνητο μπορεί να μοιάζει με αγωνιστικό πρωτότυπο του Le Mans όμως είναι νόμιμο για χρήση σε δημόσιο οδικό δίκτυο.

Μετά από τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα, η Aston Martin Valkyrie βγήκε στους δημόσιους δρόμους του Silverstone έτσι ώστε οι τεχνικοί της Aston Martin και της Red Bull Advanced Technologies να δουν τη συμπεριφορά του υπεραυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Aston Martin, η Valkyrie μοιάζει περισσότερο με αγωνιστικό πρωτότυπο του Le Mans και λιγότερο με κάποιο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στο επαρχιακό δίκτυο της Μ.Βρετανίας. Τα κενά στο λεπτό και αθλητικό αμάξωμα, το χαμηλό ρύγχος με διπλό σπλίτερ και ο γιγαντιαίος διαχύτης είναι στοιχεία που δεν τα έχουμε δει σε κανένα όχημα δρόμου. Φανταζόμαστε λοιπόν πως κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η Valkyrie θα συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των ανυποψίαστων περαστικών.

Aston Martin Valkyrie

Να θυμίσουμε πως η Valkyrie χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων της Cosworth με αυτόματο κιβώτιο της Ricardo, ηλεκτροκινητήρα της Integral Powetrain Ltd. και μπαταρία της Rimac. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.176 PS στις 10.500 rpm και τα 900 Nm ροπής στις 6.000 rpm.

Οι πρώτες Valkyrie θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέσα στο 2020, αν και δε γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς θα επιλέξουν να κυκλοφορήσουν με το νέο τους απόκτημα σε δημόσιους δρόμους. Η παραγωγή της Valkyrie είναι περιορισμένη σε 150 μονάδες, με επιπλέον 25 εκδόσεις πίστας AMR Pro, ενώ όλα τα αυτοκίνητα έχουν προ-πωληθεί. Όσο για την τιμή, αυτή υπολογίζεται μεταξύ £2 και £3 εκατομμύρια λίρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε την Aston Martin Valkyrie για πρώτη φορά στην πίστα [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube