Η ανανεωμένη Mercedes-Benz B-Class Sports Tourer

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz B-Class Sports Tourer

Η Mercedes-Benz ανανέωσε εσωτερικά και εξωτερικά τη B-Class Sports Tourer, κάνοντας βελτιώσεις και στην γκάμα κινητήρων της.

Η στιγμή της ανανέωσης έφτασε για την Mercedes-Benz B-Class Sports Tourer, με τη γερμανική εταιρεία να κάνει επεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό της, αναβαθμίζοντας παράλληλα τους κινητήρες της, έτσι ώστε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην πιο νέα BMW 2 Series Active Tourer.

Εμφανισιακά, το μοντέλο απέκτησε εμπρός γρίλια με νέο μοτίβο, νέα φώτα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ νέας σχεδίασης είναι και τα πίσω φώτα LED. Στην γκάμα επίσης προστέθηκαν τέσσερις ζάντες νέας σχεδίασης, με μέγεθος που φτάνει έως και τις 19". 

Mercedes-Benz B-Class Sports Tourer

Στις αλλαγές που αφορούν την καμπίνα, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνεται ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 7" και οθόνη αφής 10,25'' για το infotainment που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν σε έναν μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,25".

Όπως και στην ανανεωμένη A-Class, o περιστροφικός διακόπτης του συστήματος infotainment στην κεντρική κονσόλα αποτελεί παρελθόν και το flat-bottomed τιμόνι έχει νέα σχεδίαση. Στο σύστημα infotainment προστέθηκε αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος και έγιναν βελτιώσεις στη λειτουργία φωνητικής εντολής.

Mercedes-Benz B-Class Sports Tourer

Επίσης, τα υλικά της καμπίνας όπως τα στάνταρ καθίσματα comfort είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Περνώντας στους κινητήρες, τα μοτέρ βενζίνης συνεργάζονται πλέον με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 V, ενώ η plug-in υβριδική B 250 e, χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλέον σε ρεύμα AC με ταχύτητες έως 11 kW, ενώ με ρεύμα DC η ισχύς φόρτισης φτάνει τα 22 kW.

Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε μόλις 25'. Παράλληλα, η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ αυξήθηκε κατά 7 PS, φτάνοντας τους 109 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube