Hyundai Kona N: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε [video]

Hyundai Kona N: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε [video]

Μέσα από ένα χορταστικό video η Hyundai μας αποκαλύπτει όλες τις επί μέρους πτυχές του πρώτου υψηλών επιδόσεων SUV της, που φέρει το λογότυπο «Ν».

Οικοδεσπότης σε αυτή την παρουσίαση είναι ο Deni Redzepovic, product manager του Hyundai Kona N στη Hyundai Motor Europe. Το αυτοκίνητο έχει βεβαίως παρουσιαστεί εδώ και κάποιο διάστημα, όποιος όμως επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει σε βάθος όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. 

Στα  9:22 λεπτά που διαρκεί το video, παρουσιάζονται ενδελεχώς τα διάφορα υποσυστήματα που φέρει, όπως το νέο N DCT κιβώτιο 8 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη. Αυτό προσφέρει 3 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, ένα εκ των οποίων είναι το N Track Sense Shift που καταλαβαίνει πότε το αυτοκίνητο είναι σε πίστα και αναλόγως βελτιστοποιεί τους χρόνους των αλλαγών και την επιλογή των σχέσεων. 

Μεταξύ άλλων, υπάρχει αναφορά στο Launch Control, όπως και στο N Green Control του αυτοκινήτου, με 5 διαφορετικά οδηγικά modes, μεταξύ των οποίων τα Ν και Custom. Στο τιμόνι υπάρχουν επίσης customized κουμπιά, τα οποία προγραμματίζονται από πριν με βάση τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θέλει ο χρήστης. 

Αντίστοιχα δύο διαβαθμίσεις, On και Sport, διαθέτει το σύστημα ευστάθειας, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί τελείως. Η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, ενώ το σύστημα πέδησης είναι ενισχυμένο, με μεγαλύτερους δίσκους, εμπρός και πίσω. 

Αναφορικά με τον κινητήρα, υπενθυμίζουμε πως το Kona N φοράει ένα σύνολο ισχύος 280 PS, με ροπή 392 Nm. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου αγγίζει τα 240 km/h. Για περισσότερα πατήστε το play. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube