Αυτό είναι το Hyundai Kona N

Αυτό είναι το Hyundai Kona N

Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του Hyundai Kona για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ.

Η Hyundai παρουσίασε σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου Kona N χωρίς καμουφλάζ, προετοιμάζοντάς μας για την επίσημη πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης επιδόσεων του B-SUV. Οι φωτογραφίες ήταν αρκετά σκοτεινές όμως μια απλή επεξεργασία αποκαλύπτει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Kona N φορά το bodykit του Kona N Line, έχει όμως κάποιες πινελιές που το διαχωρίζουν. Στη μάσκα το έμβλημα N δεσπόζει στη γρίλια η οποία φιλοξενεί επίσης το σήμα της Hyundai και έχει διαφορετικό κυψελωτό μοτίβο, ενώ διατηρούνται οι τρεις σχισμές στο ρύγχος. Τα διπλά φώτα με γραφικά LED είναι σκουρόχρωμα ενώ οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα είναι πλέον λειτουργικές για την ψύξη των μηχανικών μερών. Σήμα κατατεθέν των Hyundai N είναι η κόκκινη λεπτομέρεια στο σπλίτερ, μια απόχρωση που θα δούμε επίσης στις προεκτάσεις των μαρσπιέ και την ουρά.

Όπως και στο Kona N Line τα πλαστικά προστατευτικά σε προφυλακτήρες και φουσκωμένα φτερά είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, όμως διαφορετικές είναι οι σκουρόχρωμες ζάντες.

Hyundai Kona N

Στην ουρά βρίσκουμε μια μεγάλη διπλή αεροτομή που συμβάλλει στην παραγωγή κάθετης δύναμης και ενσωματώνει το τριγωνικό τρίτο φως. Και εδώ τα επιθετικά φώτα με εντυπωσιακά γραφικά LED είναι σκουρόχρωμα.

Ο προφυλακτήρας με επιπλέον εσοχές φιλοξενεί έναν μεγάλο διαχύτη πλαισιωμένο από κόκκινη διακοσμητική λωρίδα. Εκεί συναντάμε και τη μεγαλύτερη διαφορά με την υπόλοιπη γκάμα του Kona καθώς οι δύο πλήρως λειτουργικές στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης κάνουν ξεκάθαρο πως μιλάμε για την κορυφαία έκδοση επιδόσεων.

Στην καμπίνα το Kona N θα εξοπλίζεται με οθόνη αφής 10,25" στην κορυφή του ταμπλό, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25", σπορ τιμόνι με paddles αλλαγής σχέσεων, αλουμινένια πεντάλ και σπορ καθίσματα με αυξημένη πλευρική στήριξη.

Hyundai

Η Hyundai δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Kona N, το οποίο θα φορά υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη N DCT 8 σχέσεων. Να θυμίσουμε πως το ίδιο μοτέρ στο ανανεωμένο i30 N αποδίδει 280 PS και 392 Nm.

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στο στήσιμο του μοντέλου το οποίο σύμφωνα με το δελτίο τύπου θα συνδυάζει την οδηγική απόλαυση ενός Hyundai N με την άνεση και την πρακτικότητα ενός SUV. 

Το Kona θα είναι το πρώτο SUV της Hyundai που θα αποκτήσει έκδοση N εμπλουτίζοντας την οικογένεια σπορ μοντέλων δίπλα στα i20 N, i30 N και Veloster N. Το σπορ μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube