Hyperion XP-1: Έρχεται το πρώτο υδρογονοκίνητο υπεραυτοκίνητο [video]

Hyperion XP-1: Έρχεται το πρώτο υδρογονοκίνητο υπεραυτοκίνητο [video]

Η πρεμιέρα του Hyperion XP-1 είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο.

Η αμερικανική εταιρεία Hyperion με ιδρυτή και CEO τον ελληνοαμερικανό Angelo Kafantaris, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της υπεραυτοκίνητο, το υδρογονοκίνητο XP-1 που θα χρησιμοποιεί διαστημική τεχνολογία! Η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για την έκθεση της Νέας Υόρκης όμως μετά τη ματαίωσή της λόγω πανδημίας, μετατέθηκε για τον Αύγουστο.

Ο Angelo Kafantaris δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε το Hyperion στον κόσμο, έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τα οφέλη των συστημάτων κίνησης με πηγή ενέργειας το υδρογόνο. Ως το στοιχείο με τη μεγαλύτερη αφθονία στο σύμπαν, οι προοπτικές του είναι ουσιαστικά απεριόριστες. Στόχος μας είναι να πούμε την ιστορία του υδρογόνου με οχήματα που εμπνέουν και άλλες λύσεις στο κομμάτι των υποδομών.»

Το Hyperion XP-1 περιγράφεται ως ένα όχημα υψηλών επιδόσεων (καλύτερες από αυτές των σύγχρονων υπεραυτοκινήτων) με μηδενικούς ρύπους και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που παίρνει ενέργεια από το υδρογόνο. Το τελευταίο μάλιστα λέγεται πως χρησιμοποιεί τεχνολογία που εξελίχθηκε για τη Nasa! Επιπλέον, το XP-1 θα έχει εξαιρετική αυτονομία και ταχύτατους χρόνους ανεφοδιασμού, ενώ θα είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλώσιμα υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Hyperion θα έχουμε τον επόμενο μήνα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube