Hurtan Grand Albaycin βασισμένο στο Mazda MX-5

Hurtan Grand Albaycin βασισμένο στο Mazda MX-5

Ένα διθέσιο ρόουντστερ με ρετρό σχεδίαση και σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε δείξει φωτογραφίες καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου της ισπανικής φίρμας Hurtan Automóviles, και σήμερα έχουμε πρόσβαση στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του που δημοσίευσε το Motor1.

Μπορεί η ισπανική φίρμα με έδρα το Santa Fe έξω από την Γρανάδα να μην είναι ευρέως γνωστή, όμως δραστηριοποιείται στον χώρο των χειροποίητων μετατροπών από το 1992 συνδυάζοντας ρετρό σχεδίαση με σύγχρονα μηχανικά μέρη. Ανάμεσα στα ;μοντέλα της είναι τα διθέσια ρόουντστερ Albaycín, καθώς και τα πιο πρόσφατα Author (βασισμένο σε Chrysler PT Cruiser) και Route44 (βασισμένο σε FIAT Ducato).

Το νέο ρόουντστερ της Hurtan με ρετρό σχεδίαση ονομάζεται Grand Albaycin. Βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Mazda MX-5 (ND)από το οποίο δανείζεται παρμπρίζ, παράθυρα, πόρτες, καθρέφτες, υφασμάτινη ή μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή και καμπίνα. Από το ιαπωνικό μοντέλο προέρχεται και η γκάμα κινητήρων με σύνολα βενζινης 1,5 λίτρων (131 PS) και 2,0 λίτρων (184 PS) που στέλνουν τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Hurtan

Το ανασχεδιασμένο αμάξωμα του Hurtan Grand Albaycin είναι εμπνευσμένο από τα βρετανικά ρόουντστερ της δεκαετίας του '60 (MG, Austin κτλ). Στη μάσκα κυριαρχούν τα φουσκωμένα φτερά που ενώνονται με τον προφυλακτήρα, τα στρογγυλά φώτα, η όρθια γρίλια και το στενό καπό.

Στο προφίλ οι προεκτάσεις των μαρσπιέ συνεχίζουν τη γραμμή των φτερών που έχουν διακοσμητικά στοιχεία σε μπεζ απόχρωση. Η ουρά κατεβαίνει χαμηλά, ενώ τα στρογγυλά πίσω φώτα φιλοξενούνται στην κεντρική εσοχή μαζί με την πινακίδα. Χαμηλότερα έχουμε χρωμιωμένο διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Την εικόνα συμπληρώνουν οι επενδύσεις από δέρμα και ξύλο στη διθέσια καμπίνα.

Η Hurtan δεν αποκάλυψε την τιμή του Grand Albaycin ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση αντιπροσώπων για να επεκταθεί σε Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Ιταλία, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθούν το Σάββατο οπότε είναι προγραμματισμένη και η επίσημη πρεμιέρα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube