Τι μάρκα είναι αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο;

Τι μάρκα είναι αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο;

Χειροποίητο αμάξωμα με ρετρό σχεδίαση πάνω σε σύγχρονα μηχανικά μέρη της Mazda.

Ένα καμουφλαρισμένο σπορ διθέσιο μοντέλο με περίεργη εμφάνιση εθεάθη πρόσφατα να πραγματοποιεί δοκιμές στους δρόμους της Ισπανίας. Ο λόγος για το νέο μοντέλο της Hurtan Automóviles που θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μπορεί η ισπανική φίρμα με έδρα το Santa Fe έξω από την Γρανάδα να μην είναι ευρέως γνωστή, όμως δραστηριοποιείται στον χώρο των χειροποίητων μετατροπών από το 1992 συνδυάζοντας ρετρό σχεδίαση με σύγχρονα μηχανικά μέρη. Ανάμεσα στα μοντέλα της είναι τα διθέσια ρόουντστερ Albaycín, καθώς και τα πιο πρόσφατα Author (βασισμένο σε Chrysler PT Cruiser) και Route44 (βασισμένο σε FIAT Ducato).

Hurtan

Το καμουφλαρισμένο όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες που μας έστειλε το CarPix βασίζεται στο Mazda MX-5 RF κάτι που είναι εμφανές από τις γυάλινες επιφάνειες και την αναδιπλόυμενη μεταλλική οροφή, όμως όλο το υπόλοιπο αμάξωμα είναι εντελώς νέο.

Τα φουσκωμένα φτερά με ρετρό στυλ (ίσως υπερβολικό ύψος πάνω από τους εμπρός τροχούς) αλλάζουν άρδην την όψη του πισωκίνητου ροουνστερ που απέκτησε στρογγυλά φώτα LED, όρθια γρίλια και ενιαίο προφυλακτήρα με "χαμογελαστή" εισαγωγή αέρα. Εντελώς διαφορετική είναι και η ουρά όπου βρίσκουμε στρογγυλά φώτα μέσα σε εσοχή που θυμίζει τα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του '60, και ένα διακριτικό διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Hurtan

Όπως θα έχετε καταλάβει η αισθητική προσέγγιση της Hurtan παρόλο που έχει αναφορές σε κλασικά βρετανικά μοντέλα της MG και της Morgan δεν είναι για όλους. Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτό το σχήμα θα ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το Hurtan θα διατίθεται με τα σύνολα 1,5 λίτρων (131 PS) και 2,0 λίτρων (184 PS) του Mazda MX-5, από το οποίο δανείζεται και τα υπόλοιπα μηχανικά του μέρη - κάτι που σημαίνει πως θα έχει ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Μένει να δούμε και ποια θα είναι η επιβάρυνση στην τιμή έναντι του Mazda καθώς τα νέα πάνελ του αμαξώματος θα κοστίζουν αρκετά χρήματα, ακόμα και αν το εσωτερικό παραμείνει ίδιο με πιο ποιοτικές δερμάτινες επενδύσεις.

Hurtan

Ψάχνοντας τη σελίδα της εταιρείας στο Facebook βρήκαμε μια εικόνα από το 2018 που απεικονίζει ένα ανοιχτό διθέσιο ρόουντστερ σε μπλε απόχρωση με αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που εντοπίσαμε και στο νέο της μοντέλο.

Να θυμίσουμε πως κάτι παρόμοιο με την Hurtan κάνει εδώ και αρκετά χρόνια η ιαπωνική εταιρεία Mituoka, με τα μοντέλα της Himiko (NC) και Rock Star (ND) που έχουν ξεπουλήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube