Hummer: Θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό;

Hummer: Θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό;

Η General Motors ετοιμάζει μια γκάμα από ηλεκτρικά pick-up και SUV που ίσως χρησιμοποιήσουν το όνομα Hummer.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η General Motors εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιώσει την μάρκα Hummer για τα επερχόμενα ηλεκτρικά pick-up και SUV που θα κατασκευάσει από τα τέλη του 2021. Να θυμίσουμε πως η Hummer ήταν μια από τις μάρκες της GM μεταξύ 1998 και 2010, παράγοντας τα μοντέλα H1, H2 και H3.

Η General Motors ανακοίνωσε επένδυση ύψους $3 δισεκατομμυρίων για την αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Detroit-Hamtramck, με κύριο πυλώνα το πρόγραμμα BT1 για παραγωγή ηλεκτρικών pick-up και SUV. Αυτή η στρατηγική κίνηση είναι κομμάτι μιας ευρύτερης επένδυσης $7,7 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα 4 χρόνια, που αφορά όλα τα εργοστάσιά της GM σε αμερικανικό έδαφος.

Hummer

Σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της GM, το πρόγραμμα BT1 περιλαμβάνει μια ευέλικτη πλατφόρμα τύπου skateboard (RWD ή και AWD) η οποία θα χρησιμοποιηθεί στα παρακάτω μοντέλα που είναι πολύ πιθανό να έχουν το έμβλημα της Hummer:

  • Ένα pick-up μικρής παραγωγής με την κωδική ονομασία "Project O" για το 2021
  • Μια έκδοση επιδόσεων του "Project O" για το 2022
  • Ένα ηλεκτρικό SUV για το 2023

Επιπλέον, μέρος του BT1 είναι ένα ηλεκτρικό pick-up της GMC και ένα ηλεκτρικό SUV της Cadillac για το 2023. Σε πλήρη λειτουργία το 2024, το εργοστάσιο Detroit-Hamtramck θα παράγει 80.000 ηλεκτρικά μοντέλα το χρόνο.

Hummer

Η επιστροφή του ονόματος Hummer είναι μια έξυπνη κίνηση από την GM καθώς η μάρκα παραμένει αναγνωρίσιμη παρόλο που το τελευταίο μοντέλο της βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2010, με αρκετούς διάσημους ιδιοκτήτες όπως οι Arnold Schwarzenegger και Dennis Rodman. Επιπλέον, μια στροφή της Hummer σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα κίνησης είναι κάτι που επιβάλλεται από τις τάσεις της αγοράς.

Αναλυτές πιστεύουν πως το ηλεκτρικό pick-up της GM θα κοστίζει περίπου $90.000 ενώ τα άλλα μοντέλα θα φτάνουν μέχρι και τα $100.000, ακολουθώντας τη στρατηγική της Tesla που ξεκίνησε από ακριβότερα οχήματα και σταδιακά κινήθηκε προς πιο προσιτές κατηγορίες.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Jordana Strosberg δήλωσε: «Η GM πιστεύει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και κάνουμε μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα. Έχουμε ανακοινώσει πως ένα ηλεκτρικό pick-up θα είναι μέρος της γκάμας μας αλλά δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό». Η General Motors έχει σκοπό να κυκλοφορήσει 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2023.

Τα ηλεκτρικά pick-up και SUV της General Motors θα κληθούν να ανταγωνιστούν στην αγορά τις αντίστοιχες προτάσεις των Ford (ηλεκτρικό F-150), Rivian και Tesla που θα μπουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube