node/36976

Hummer: Θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό;

Η General Motors ετοιμάζει μια γκάμα από ηλεκτρικά pick-up και SUV που ίσως χρησιμοποιήσουν το όνομα Hummer.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η General Motors εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιώσει την μάρκα Hummer για τα επερχόμενα ηλεκτρικά pick-up και SUV που θα κατασκευάσει από τα τέλη του 2021. Να θυμίσουμε πως η Hummer ήταν μια από τις μάρκες της GM μεταξύ 1998 και 2010, παράγοντας τα μοντέλα H1, H2 και H3.

Η General Motors ανακοίνωσε επένδυση ύψους $3 δισεκατομμυρίων για την αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Detroit-Hamtramck, με κύριο πυλώνα το πρόγραμμα BT1 για παραγωγή ηλεκτρικών pick-up και SUV. Αυτή η στρατηγική κίνηση είναι κομμάτι μιας ευρύτερης επένδυσης $7,7 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα 4 χρόνια, που αφορά όλα τα εργοστάσιά της GM σε αμερικανικό έδαφος.

Hummer

Σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της GM, το πρόγραμμα BT1 περιλαμβάνει μια ευέλικτη πλατφόρμα τύπου skateboard (RWD ή και AWD) η οποία θα χρησιμοποιηθεί στα παρακάτω μοντέλα που είναι πολύ πιθανό να έχουν το έμβλημα της Hummer:

  • Ένα pick-up μικρής παραγωγής με την κωδική ονομασία "Project O" για το 2021
  • Μια έκδοση επιδόσεων του "Project O" για το 2022
  • Ένα ηλεκτρικό SUV για το 2023

Επιπλέον, μέρος του BT1 είναι ένα ηλεκτρικό pick-up της GMC και ένα ηλεκτρικό SUV της Cadillac για το 2023. Σε πλήρη λειτουργία το 2024, το εργοστάσιο Detroit-Hamtramck θα παράγει 80.000 ηλεκτρικά μοντέλα το χρόνο.

Hummer

Η επιστροφή του ονόματος Hummer είναι μια έξυπνη κίνηση από την GM καθώς η μάρκα παραμένει αναγνωρίσιμη παρόλο που το τελευταίο μοντέλο της βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2010, με αρκετούς διάσημους ιδιοκτήτες όπως οι Arnold Schwarzenegger και Dennis Rodman. Επιπλέον, μια στροφή της Hummer σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα κίνησης είναι κάτι που επιβάλλεται από τις τάσεις της αγοράς.

Αναλυτές πιστεύουν πως το ηλεκτρικό pick-up της GM θα κοστίζει περίπου $90.000 ενώ τα άλλα μοντέλα θα φτάνουν μέχρι και τα $100.000, ακολουθώντας τη στρατηγική της Tesla που ξεκίνησε από ακριβότερα οχήματα και σταδιακά κινήθηκε προς πιο προσιτές κατηγορίες.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Jordana Strosberg δήλωσε: «Η GM πιστεύει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και κάνουμε μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα. Έχουμε ανακοινώσει πως ένα ηλεκτρικό pick-up θα είναι μέρος της γκάμας μας αλλά δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό». Η General Motors έχει σκοπό να κυκλοφορήσει 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2023.

Τα ηλεκτρικά pick-up και SUV της General Motors θα κληθούν να ανταγωνιστούν στην αγορά τις αντίστοιχες προτάσεις των Ford (ηλεκτρικό F-150), Rivian και Tesla που θα μπουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: Reuters

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.