Hopium Māchina: Το πρώτο πολυτελές σεντάν με κυψέλες υδρογόνου [video]

Hopium Māchina: Το πρώτο πολυτελές σεντάν με κυψέλες υδρογόνου [video]

Ένα φιλόδοξο project που έχει στόχο να οδηγήσει σε μοντέλο παραγωγής το 2026.

Μπορεί να έχουμε δει αρκετά οχήματα με κυψέλες υδρογόνου να μπαίνουν στην παραγωγή - όπως τα Toyota Mira, Honda FCEV, Hyundai Nexo και Mercedes-Benz GLC F-Cell - όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάποιο πολυτελές σεντάν να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία. Αυτό θέλει να το αλλάξει η εταιρεία Hopium με το πρώτο μοντέλο της που ονομάζεται Māchina.

Η Hopium ιδρύθηκε από τον Olivier Lombard, ένα Γάλλο οδηγό αγώνων που τρέχει στο πρωτάθλημα αντοχής της FIA, όπως και η μητρική της εταιρεία, Hydrogen Motive Company.

Hopium Māchina

Όπως βλέπουμε από τις λιγοστές φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του οχήματος, το Māchina είναι ένα τετράθυρο σεντάν. Στη μάσκα, ξεχωρίζουν τα σύνθετα φώτα LED που κατεβαίνουν χαμηλά στον προφυλακτήρα, και οι μικρές εσοχές κάτω από το ρύγχος. Στο προφίλ διακρίνουμε την αεροδυναμική οροφή με έντονη κλίση προς τα πίσω, μεγάλους τροχούς, φουσκωμένα φτερά, χειρολαβές που γίνονται ένα με το αμάξωμα και κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέφτες. Η πανοραμική ηλιοροφή καταλήγει στο πίσω παρμπρίζ που χωρίζεται σε δύο τμήματα - ένα από τα οποία φαίνεται να ανοίγει μαζί με το κάλυμμα του χώρου ασποκευών που ενσωματώνει αεροτομή. Και εδώ τα λεπτά φώτα LED έχουν οριζόντια στοιχεία ενώ διαθέτουν και αεραγωγούς.

Η εταιρεία αναφέρει πως το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του μοντέλου θα έχει ισχύ 500 PS ενώ οι κυψέλες υδρογόνου θα του χαρίζουν αυτονομία 1.000 km ανάμεσα σε κάθε ανεφοδιασμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το  Māchina θα συνδυάζει επιδόσεις, συνδεσιμότητα, ασφάλεια και εργονομία με πολυτέλεια και σπορ εσωτερικό σχεδιασμό.

Στόχος της Hopium είναι να παρουσιάσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο μέσα στο 2021 και να ξεκινήσει την παραγωγή του στη Γαλλία, από το 2026. Αν όλα πάνε καλά, το Māchina θα διατεθεί στις αγορές της Κίνας, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, της Ν.Κορέας και των ΗΠΑ.

[Πηγή: Hopium μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube