Hongqi S9: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον Walter de Silva [video]

Hongqi S9: Υβριδικό υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον Walter de Silva [video]

Αποδίδει συνδυαστικά 1.400 PS και επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 1,9".

Η κινεζική Hongqi που ανήκει στο Silk-FAW Group, παρουσίασε στην Έκθεση Σαγκάης την έκδοση παραγωγής του υβριδικού υπεραυτοκινήτου S9, με υπεύθυνο σχεδιασμού τον Walter De Silva.

Το Hongqi S9 που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα σε σύγκριση με το ομώνυμο πρωτότυπο που είδαμε στην Έκθεση Φρανκφούρτης το 2019. Η κινεζική φίρμα απευθύνθηκε στον διάσημο σχεδιαστή Walter De Silva ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος σχεδιασμού για πληθώρα μοντέλων με τα σήματα των Alfa Romeo (147, 156 κ.α.) SEAT (Altea, Leon, Toledo, Ibiza, Córdoba), Audi (A5, A6, TT, Q7, R8 κ.α.) και Volkswagen (Up!, Polo V, Golf VI, Scirocco, Beetle, Passat CC κ.α.) προτού συνταξιοδοτηθεί.

Hongqi S9
Το Hongqi S9 σε μορφή πρωτοτύπου (πάνω) σε σύγκριση με την έκδοση παραγωγής (κάτω) που σχεδιάστηκε από τον Walter de Silva.

Το κινεζικό υπεραυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από αναλογίες κεντρομήχανου με αεροδυναμικό σχήμα και λιτή φόρμα. Στη μάσκα, οι χαμηλά τοποθετημένες εισαγωγές αέρα και το ανθρακονημάτινο σπλίτερ θυμίζουν την Maserati MC20, ενώ τα φώτα που είναι τοποθετημένα πάνω στα φτερά έχουν σχήμα που παραπέμπει σε αεραγωγούς τύπου Naca.

Στο προφίλ ξεχωρίζει το μαύρο τμήμα που ενσωματώνει τις εισαγωγές αέρα και ακολουθεί τη γραμμή του C-Pillar, το μαύρο κάλυμμα του cockpit αλλά και τα τα φουσκωμένα φτερά που οδηγούν στην μακριά ουρά. Εκεί βρίσκουμε οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED, μεγάλο διαχύτη που αγκαλιάζει το κάτω μέρος του οχήματος, πίσω παρμπρίζ με πολλαπλές εσοχές και μια διακριτική αεροτομή.

Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα κίνησης, όπως είχε ανακοινωθεί και από το πρωτότυπο, αποτελείται από έναν υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V8 και τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 1.400 PS. Σύμφωνα με την Hongqi, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 1,9" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 400 km/h.

Το Hongqi S9 θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 99 μονάδων με τιμή $1,45 εκατομμύρια (€1,2 εκατομμύρια). Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες είναι προγραμματισμένες για το 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube