Honda: Τα Type R θα συνεχίσουν και στην ηλεκτρική εποχή

Honda: Τα Type R θα συνεχίσουν και στην ηλεκτρική εποχή

Τα μοντέλα Type R της ιαπωνικής φίρμας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στην ηλεκτρική εποχή καθώς «χωρίς Type R δεν υπάρχει Honda».

Type R

Το ότι η Honda, όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες άλλωστε, οδεύει σταδιακά προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της δεν σημαίνει ότι τα σπορ μοντέλα της, που φέρουν τη σήμανση Type R, θα εξαφανιστούν από τον χάρτη. 

Θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στην ηλεκτρική εποχή με τον αρχιμηχανικό του Honda Civic Type R, Hideki Kakinuma, να δηλώνει εμφατικά ότι «χωρίς Type R δεν υπάρχει Honda».

Type R

Ο Kakinuma τόνισε ότι η οδηγική απόλαυση πρέπει να είναι ο πυρήνας της προσωπικής κινητικότητας. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι ολοένα αυστηρότεροι κανονισμοί ρύπων και ο εξηλεκτρισμός, μειώνουν το περιθώριο για ένα απολαυστικό σπορ μοντέλο.

«Στην Honda μας αρέσουν οι προκλήσεις και θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε μοντέλα Type R στην γκάμα μας και στην ηλεκτρική εποχή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Type R

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Civic Type R, δεν απέκλεισε το γεγονός το καυτό χάτσμπακ να μείνει μακριά από τον εξηλεκτρισμό και στην επόμενη γενιά του, αν και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube