Honda S660: Έτοιμη η έκδοση παραγωγής

Honda S660: Έτοιμη η έκδοση παραγωγής

Ένα πισωκίνητο ρόουνστερ από τη Honda είναι πάντα ενδιαφέρον, ακόμα κι αν είναι λιλιπούτειο.

Το 2011, στο Σαλόνι του Τόκυο, η Honda έδειξε το concept ενός μικρού ρόουνστερ με την ονομασία EV-STER, το οποίο ακολούθησε το (πολύ πιο ρεαλιστικό) S660 το 2013.

Για όποιον θυμόταν το Beat της δεκαετίας του ’90, η σύνδεση ανάμεσα στα δύο ήταν ολοφάνερη και έδειχνε πως η ιαπωνική μάρκα πιθανότατα θα παρουσίαζε τον πνευματικό διάδοχο του πρώτου.

Η πρόσκληση σε Ιάπωνες δημοσιογράφους για μια βόλτα με ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο επιβεβαίωσε την πρόθεσή της, αλλά πλέον έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες φωτογραφίες από την τελική έκδοση παραγωγής.

Το S660 έχει μήκος μόλις 3,4 μέτρα και διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα με 65 ίππους τοποθετημένο στο κέντρο. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή, προαιρετικά, ενός CVT.

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει μέσα στη χρονιά, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα διατίθεται αποκλειστικα στην ιαπωνική αγορά ή, όπως φημολογείται, θα έρθει και στην Ευρώπη, ενδεχομένως με μοτέρ 1.000 cc και 100 ίππους.

[Πηγές: Minkara via Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube