Honda: Όχι στα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό

Honda: Όχι στα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό

Το νέο Honda Jazz επιστρέφει σε παραδοσιακούς περιστροφικούς διακόπτες.

Η Honda, κόντρα στη σύγχρονη τάση που θέλει όλους τους κατασκευαστές να ενσωματώνουν όλο και περισσότερες λειτουργίες του οχήματος στην οθόνη αφής, επέστρεψε σε παραδοσιακά χειριστήρια για τον κλιματισμό του νέου Honda Jazz (σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου που είχε χειριστήρια αφής).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Όπως εξηγεί ο Takeri Tanaka, project manager του νέου Jazz: «Ο λόγος είναι αρκετά απλός - θέλαμε να περιορίσουμε τη διάσπαση της προσοχής του οδηγού όσον αφορά τη ρύθμιση της θέρμανσης και του air condition. Πήγαμε από την οθόνη αφής σε περιστροφικούς διακόπτες, καθώς σύμφωνα με τους πελάτες μας, τους ήταν δύσκολο να το χειριστούν διαισθητικά. Ήταν απαραίτητο να έχεις το βλέμμα σου στραμένο στην οθόνη για να ρυθμίσεις τον κλιματισμό οπότε το αλλάξαμε ώστε να μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει χωρίς να κοιτάζει, δίνοντας του περισσότερη αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.»

Η απόφαση της Honda να επιστρέψει στους φυσικούς διακόπτες κλιματισμού στο Jazz, συμπίπτει και με την αλλαγή που ειδαμε πρόσφατα στο ανανεωμένο Civic το οποίο απέκτησε περιστροφικό διακόπτη έντασης του ηχοσυστήματος, αντικαθιστώντας το λιγότερο εύχρηστο χειριστήριο αφής του προκατόχου του.

Στο μέλλον, φαίνεται πως η εξέλιξη της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνητικών εντολών και η αυτοματοποίηση ολοένα και περισσότερων λειτουργιών στα αυτοκίνητα θα οδηγήσει σε πλήρη απεξάρτηση από την ανάγκη για πλήκτρα και διακόπτες. Μέχρι τότε όμως, οι κατασκευαστές κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να κάνουν τα συστήματά τους πιο εύκολα και πιο ασφαλή στη χρήση.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube