Honda: Νέες φωτογραφίες για το Civic Type R

Honda: Νέες φωτογραφίες για το Civic Type R

Λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων η Honda μας «υπενθύμισε» τα στοιχεία του καυτού χάτσμπακ.

Το «πιο extreme και γρήγορο Type R που έχει ποτέ κατασκευαστεί» ξεκινά την εμπορική του καριέρα στην Ευρώπη τον Ιούλιο.

Το νέο Civic Type R είναι το πρώτο που διατίθεται με πεντάθυρο αμάξωμα και υπετροφοδοτούμενο κινητήρα. Κάτι απαραίτητο για να επιτευχθούν οι 310 PS και τα 40,4 kgm ροπής από τις 2.500-4.500 rpm που του χαρίζουν επιτάχυνση 5,7’’ στα 0-100 km/h και τελική 270 km/h από τον τετρακύλινδρο των 1.996 μόλις cc. Ταυτόχρονα, περιόρισαν την μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 7,3 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 170 g/km.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση επεμβαίνει στον κάθε τροχό ξεχωριστά ώστε «να ενισχύει την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης».

Την πέδηση έχουν αναλάβει φρένα της Brembo με διάμετρο 350 mm εμπρός και τετραπίστονες δαγκάνες και τα – όχι και τόσο διακριτικά - αεροδυναμικά βοηθήματα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή αρνητική άντωση.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το, βασισμένο στο λογισμικό Android, σύστημα πολυμέσων Honda Connect, αυτόματο κλιματισμό και cruise control. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν, με έξτρα χρέωση, το GT Pack που προσθέτει στοιχεία άνεσης όπως σύστημα πλοήγησης, διζωνικό κλιματισμό, καλύτερο ηχοσύστημα και επιπλέον συστήματα ασφαλείας για εμπρόσθα σύγκρουση, αθέλητη αλλαγή λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και πληροφορίας για τα «νεκρά» σε ορατότητα σημεία.

Τέλος, το νέο Civic Type R θα προσφέρεται σε πέντε χρώματα: λευκό (Championship White), κόκκινο (Milano Red), ασημί (Polished Metal), μαύρο (Crystal Black) και μπλε (Brilliant Sporty Blue).

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube