Hennessey Venom F5 Revolution, ένας κυνηγός apex [video]

Hennessey Venom F5 Revolution, ένας κυνηγός apex [video]

1.842 ίπποι, σε λιγότερα από 1.360 κιλά βάρους και με αισθητά αυξημένο downforce. Η Hennessey δημιούργησε την απόλυτη έκδοση πίστας του Venom F5, την Revolution και πλέον βάζει στόχο τα ρεκόρ.

Όπως ή ίδια η Hennessey υποστηρίζει, με το Venom F5 Revolution δημιούργησε το πιο ισχυρό και καθαρόαιμο εσωτερικής καύσης αυτοκίνητο στο κόσμο. Όπως εύκολα συμπεραίνετε και από το όνομα, πρόκειται για μία ειδική έκδοση του Venom F5 Coupe, ειδικά εξελιγμένη για πίστα, με διαφοροποιήσεις στην αεροδυναμική, τις αναρτήσεις, τον κινητήρα και με ψηφιακή τηλεμετρία.

Ξεκινώντας από το θηριώδη V8 των 6,6 λίτρων, εδράζεται στην ίδια «μπανιέρα» από ανθρακονήματα αλλά διαθέτει πλέον βελτιωμένο σύστημα ψύξης, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης από μεγάλα διαστήματα full throttle λειτουργίας. Η συνολική ισχύς του ανέρχεται στα 1.842 PS (η μέγιστη ισχύς της έκδοσης δρόμου) η οποία μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός βελτιωμένου αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Γενικά οι άνθρωποι της Hennessey έχουν σταθεί μέχρι στιγμής φειδωλοί στην αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου. Το Venom F5 Revolution αναμένεται να γράφει το 0-100 km/h σε λιγότερα από 2,6” και η τελική του να υπερβαίνει τα 300 μίλια (482 km/h).

Ακόμα όμως δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα νούμερα. Αντίστοιχα δεν γνωρίζουμε το ακριβές βάρος του αυτοκινήτου, παρότι είναι δεδομένο πως θα πέφτει κάτω από τα 1.360 kg της έκδοσης δρόμου

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως έχει γίνει δουλειά στην αεροδυναμική, ώστε να βελτιώνει την πρόσφυση και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Η χορταστική πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να προσφέρει περισσότερα από 363 kg αρνητικής άντωσης στα 300 km/h και 635 kg στα 400 km/h.

Για τη διατήρηση του πίσω άξονα στο έδαφος φροντίζει επίσης ένας διάχυτης, ο ίδιος που συναντάμε και στην έκδοση δρόμου. Όσο για μπροστά, δεσπόζει ένα splitter από ανθρακονήματα, που ενισχύει και οπτικά τον «track only» χαρακτήρα του αυτοκινήτου. 

Hennessey Venom F5 Revolution

Κατά τα άλλα, δουλίτσα έχει γίνει στις αναρτήσεις. Τα διπλά ψαλίδια εδώ χρησιμοποιούν διαφορετική, πιο επιθετική γεωμετρία, ενώ έχουν προστεθεί και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Τα φρένα είναι κεραμικά, με πολυπίστονες δαγκάνες.

Όσο για την τιμή, τα λίγα Venom F5 Revolution που θα κατασκευαστούν θα κοστίζουν περί τα 2,7 εκατ. δολάρια έκαστο. Για την Ευρώπη, θα πρέπει να υπολογίσετε φόρους και την ισοτιμία που θα ισχύει εκείνη τη στιγμή, κάτι μας λέει όμως πως θα χρειαστείτε αρκετά περισσότερα από €3 εκατ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube