H Škoda αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο των Kodiaq και Superb

H Škoda αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο των Kodiaq και Superb

Η Škoda κινείται στους ρυθμούς των επερχόμενων Kodiaq και Superb. Κλιμακώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού αποκαλύπτει κομμάτι κομμάτι τα νέα μοντέλα, μέχρι να συμπληρωθεί ολόκληρο το παζλ. Σήμερα λοιπόν, σειρά πήρε το εντελώς αναθεωρημένο εσωτερικό.

2024 Skoda Superb and Kodiaq interior

Βλέποντας τις φωτογραφίες εύλογα του εσωτερικού των νέων Škoda Kodiaq και Superb εξάγεται το εξής συμπέρασμα: Αναβάθμιση! Και ως προς την πολυτέλεια, αλλά και ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Κορωνίδα στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των Τσέχων αποτελεί το νέο τιμόνι με τις δύο ακτίνες του Mladá Boleslav. Φυσικά αυτό που κεντρίζει εξίσου (ου μην και περισσότερο) το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών είναι το πλήρως ψηφιακό κόκπιτ, με ενσωματωμένο head-up display και σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 13 ιντσών.

Το παζλ των νέων Škoda Kodiaq και Superb σιγά σιγά βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, με τα πρώτα δείγματα να φαντάζουν θετικά 

Εν προκειμένω, το θετικό της υπόθεσης εδώ περιλαμβάνει δύο λέξεις απλές μα και ταυτόχρονα αρκούντως χρηστικές: «Φυσικοί διακόπτες», οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως το ηχοσύστημα, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το σύστημα πλοήγησης τα προγράμματα οδήγησης και φυσικά τον κλιματισμό.

Η εποχή των Smart Dials όπως τους ονομάζει το εργοστάσιο μόλις ξεκίνησε για τη Škoda .

2024 Skoda Superb and Karoq interior 4

Οι δουλειά των σχεδιαστών της Škoda περιλαμβάνει όμορφες, καλόγουστες και φινετσάτες  λεπτομέρειες. Από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των δέκα ιντσών, στο κέντρο του ταμπλό και μέχρι την πλευρά του συνοδηγού εκτείνεται το μοτίβο ενός πεπλατυσμένου «X», επενδυμένο με δέρμα. Αυτή η premium διαρρύθμιση κρύβει τον ατμοσφαιρικό φωτισμό των σημαντικών αυτών μοντέλων.

Τι άλλο ξεχωρίζει στη κεντρική κονσόλα; Οι δύο μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι. Για να προκύψει αυτό ευπρόσδεκτο «κενό», ο λεβιές ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου DSG μεταφέρθηκε στην κολόνα του τιμονιού, όπως έχουμε δει να συμβαίνει στα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου VW.

2024 Skoda Superb and Karoq interior 3

Συν τοις άλλοις, η νέα κονσόλα δαπέδου προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο αποθήκευσης μικροαντικειμένων, ενισχύοντας τον ήδη κραταιό και οικογενειακό χαρακτήρα των δύο αυτοκινήτων.

Μιλώντας για πρακτικότητα, ως άλλη Rolls-Royce, η Škoda διατηρεί τη θήκη για ομπρέλα στο πλαϊνό μέρος της πόρτας του οδηγού. Κι αν κάποιος από τους επιβάτες θελήσει κατά τη διάρκεια ενός (άνετου ελέω των ανέσεων ταξιδιού) θελήσει να φορτίσει το smartphone ή το τάμπλετ μπορεί κάλλιστα να το κάνει τόσο στη επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης εμπρός όσο και στις θύρες USB Type C που υπάρχουν σε αφθονία (τέσσερις για την ακρίβεια) ως στάνταρ εξοπλισμός.

Τέλος, οι Τσέχοι, πιστοί στην υπόσχεσή τους για βιωσιμότητα, χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά (100% πολυεστέρα) στο ταμπλό, τις πόρτες και τα καθίσματα. Το παζλ σιγά σιγά βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, με τα πρώτα δείγματα να φαντάζουν θετικά. Άραγε να πλέει ούριος άνεμος στη Škoda; Ο χρόνος θα δείξει!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube