H RR Dawn μέσα από τέσσερα video

H RR Dawn μέσα από τέσσερα video

Η Rolls-Royce μας παρουσιάζει πληρέστερα την κάμπριο Dawn μέσα από τέσσερα επίσημα video.

H νέα Rolls-Royce Dawn θα μπορούσε να εκληφθεί ως η κάμπριο εκδοχή της Wraith (στην πραγματικότητα αυτό είναι), αλλά όπως λέει η βρετανική εταιρεία αποτελεί ένα «μοναδικό μοντέρνο 4θέσιο υπερπολυτελές κάμπριο, μιας και διαφέρει κατά 80% σε λεπτομέρειες αμαξώματος».

Κάτω από το καπό της Dawn βρίσκεται το ίδιο μοτέρ που κινεί τη Wraith: V12 των 6,6 λίτρων με δύο τούρμπο, με 571 PS και 79,5 kgm, συνδυασμένο με 8άρι αυτόματο σασμάν της ZF. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 2.560 kg, δηλαδή 200 kg περισσότερο από τη Wraith, κάτι όμως που δεν την εμποδίζει να χρειάζεται για τα 0-100 km/h μόλις 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Κατά τα λοιπά, πρόκειται για ένα κάμπριο με διαμόρφωση 2+2, πληθωρικό εξοπλισμό, εξονυχιστικά φροντισμένη κατασκευή, απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης και μαλακή κουκούλα που χρειάζεται για το άνοιγμα ή το κλείσιμο 20”, λειτουργία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητα μέχρι 50 km/h.

Το επίσημο ντεμπούτο της Dawn θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την επόμενη εβδομάδα. Η τιμή της, όταν θα λανσαριστεί και εμπορικά τους πρώτους μήνες του 2016, θα ξεκινά από τις £250.000 ή τις 345.000.  

[Πηγή Rolls-Royce]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube