H Porsche ανακοινώνει την παραγωγή και δεύτερου EV

H Porsche ανακοινώνει την παραγωγή και δεύτερου EV

Η Taycan δεν θα βρίσκεται επί μακρόν μόνη της να φιγουράρει στον κατάλογο της Porsche, καθώς οι Γερμανοί ανακοίνωσαν χτες και δεύτερο EV, την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Cross Turismo.

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Porsche δεν θα παραμείνει για πολύ με ένα μοντέλο. Η γερμανική φίρμα εργάζεται για να διασφαλίσει ότι το πρωτότυπο Mission E Cross Turismo θα έχει τη συνέχειά του ως μοντέλο παραγωγής.

Η Porsche θα δημιουργήσει επίσης 300 πρόσθετες θέσεις εργασίας (από τις 1.200 που έχουν ήδη δημιουργηθεί για την Taycan) για να διασφαλίσει ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα ενταχθεί το ταχύτερο δυνατόν στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Cross Turismo ήταν κατά ένα τρόπο μια ψηλωμένη Taycan με προστατευτικά χαμηλά στα μαρσπιέ και γενικά στο αμάξωμα. Το μοντέλο παραγωγής θα κάνει χρήση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης της Taycan, με 600 PS και 500 km αυτονομία κατά τον παρωχημένο κύκλο NEDC.
Συνεπώς, η Porsche σχεδιάζει να επαναλάβει το μοτίβο του Allroad αλά Audi με μια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων που θα έχει επίσης ένα τρίτο μέλος, καθώς μια Taycan Sport Turismo έχει απαθανατιστεί πρόσφατα από τους κατασκόπους-φωτογράφους.

Έτσι, η Porsche θα έχει στη διάθεσή μια πλήρες γκάμα EV, παράλληλα με την Panamera.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube