H νέα Mercedes-Benz GLE Coupé και επαναφορτιζόμενη υβριδική ντίζελ

H νέα Mercedes-Benz GLE Coupé και επαναφορτιζόμενη υβριδική ντίζελ

Παράλληλα με τους 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες και ντίζελ, προσεχώς θα βρούμε ένα νέο 4κύλινδρο επαναφορτιζόμενο υβριδικό ντίζελ συνδυασμό κάτω από το καπό της Mercedes-Benz GLE Coupé.

Η Mercedes-Benz συνεχίζει να επικεντρώνεται στους υβριδικούς ντίζελ συνδυασμούς στον κατάλογό της. Σε λίγους μήνες λοιπόν, το τέταρτο σύστημα κίνησης του είδους από τη γερμανική εταιρεία θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό της πρόσφατης Mercedes-Benz GLE Coupé. Η GLE Coupé 350 de, όπως θα ονομάζεται, θα συνδυάζει τον 4κύλινδρο κινητήρα ντίζελ των 194 PS και 400 Nm με ένα ηλεκτρομοτέρ με 136 PS και 440 Nm.

Θερμικός κινητήρας και ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδουν συνδυαστικά 320 άλογα και 700 Nm, απόδοση κατά πολύ ανώτερη από αυτή της 6κύλινδρης 350 d με τους 271 ίππους και σχεδόν ισοφαρίζοντας αυτή της GLE Coupé 400 d με τον 6κύλινδρο σε σειρά ντίζελ των 330 PS.

Η Mercedes-Βenz δεν παραμέλησε τη χωρητικότητα των μπαταριών που είναι 31,2 kWh, ικανότητα τεράστια για επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο. Φυσικά, η αυτονομία είναι ανάλογη, με τη δυνατότητα διάνυσης 100 km με αμιγώς ηλεκτρικό τρόπο, σε κύκλο WLTP.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του φύλλου των τεχνικών προδιαγραφών συνεπώς δεν αποτελούν έκπληξη για ένα τέτοιο plug-in hybrid, με τις εκπομπές CO2 να κυμαίνονται μεταξύ 30 και 34 g/km ανάλογα με την έκδοση. 

Το εμπορικό λανσάρισμα της Mercedes-Benz GLE Coupé 350 de θα γίνει το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube