H Mercedes-Benz GLC γίνεται και fuel cell μέσα στο 2017

H Mercedes-Benz GLC γίνεται και fuel cell μέσα στο 2017

Επιβεβαιώνεται πως προχωρούν οι προετοιμασίες για το υδρογονοκίνητο μεσαίο SUV της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz έχει ήδη προγραμματίσει την παρουσίαση της έκδοσης fuel cell της GLC μέσα στην ερχόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον Thomas Weber, υπεύθυνο έρευνας και τεχνολογίας.

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, με περαιτέρω δηλώσεις του, τόνισε πως τα μηχανικά μέρη που χρειάζονται για την μετατροπή του υδρογόνου σε ηλεκτρική ενέργεια έχουν συρρικνωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι που θα είναι εμφανές και στη GLC παραγωγής. Αν και απέφυγε να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, περιμένουμε πως η πρεμιέρα θα γίνει στην 'Εκθεση αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης το 2017, ώστε να βρίσκεται στις αντιπροσωπείες αργότερα την ίδια χρονιά. 
 
Ο βασικός στόχος για το μοντέλο είναι να έχει αυτονομία κοντά στα 500 km και να μπορεί να ανεφοδιάζεται άμεσα, σε λιγότερο από 3 λεπτά. Η προώθηση σε επιλεγμένες αγορές θα γίνει κυρίως με προγράμματα χρονομίσθωσης, καθώς η αρχική τιμή στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές (εκτός ημών) αναμένεται να είναι πάνω από τα €65.000. Αν και έχουν υπάρξει επανειλημμένες προσπάθειες και σε μικρότερες κατηγορίας, με παράδειγμα την B-Class Fuel Cell, ο Thomas Weber σημείωσε πως το υψηλό κόστος της τεχνολογίας υδρογονοκίνησης, προς το παρόν την κάνει εμπορικά βιώσιμη μόνο σε υψηλότερες και ακριβότερες κατηγορίες. Φυσικά, καθώς η τεχνολογία θα ωριμάζει, μέσα στην επόμενη 5ετία μπορούμε να περιμένουμε όλο και περισσότερα μοντέλα. 

[Πηγή Autocar UK]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube