H Mercedes-Benz ετοιμάζει το μικρότερο αδελφάκι της G-Class

H Mercedes-Benz ετοιμάζει το μικρότερο αδελφάκι της G-Class

Φήμες θέλουν τη Mercedes-Benz να ετοιμάζει το μικρότερο αδελφάκι της G-Class το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρικό και αναμένεται κάνει ντεμπούτο το 2026.

Mercedes-Benz

Η G-Class αποτελεί χωρίς αμφιβολία μοντέλο σταθμό στην ιστορία της Mercedes-Benz με πάνω από 400.000 κομμάτια της να έχουν κατασκευαστεί από το 1979.

Η γερμανική φίρμα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εμπορική επιτυχία και την πλούσια ιστορία του μοντέλου της είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έτοιμη να προσθέσει στην γκάμα της και ένα μικρότερο σε διαστάσεις αδελφό SUV της G-Class. 

Mercedes-Benz

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η μικρότερη G-Class θα κάνει ντεμπούτο το 2026. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA της μάρκας και θα είναι διαθέσιμη με συμβατικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Όπως είναι φυσικό, η σχεδίαση της θα είναι έντονα εμπνευσμένη από τη μεγαλύτερη G-Class προσφέροντας επίσης εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες.

Mercedes-Benz

Θυμίζουμε ότι η πλατφόρμα MMA θα λανσαριστεί το 2024 και είναι σχεδιασμένη για χρήση κυρίως σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει και θερμικούς κινητήρες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube