H Ferrari θα χάσει το όνομα «Purosangue»;

H Ferrari θα χάσει το όνομα «Purosangue»;

Νομική μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ferrari και μιας μικρής αθλητικής φιλανθρωπικής οργάνωσης πάνω στην ιταλική λέξη για το «καθαρόαιμο».

Ferrari Purosangue

Το Maranello έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Purosangue, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει επαρκή εμπορική χρήση του ονόματος για να εγγυηθεί την αποκλειστικότητα.

Η λέξη «purosangue», που σημαίνει κυριολεκτικά «καθαρόαιμο», επιλέχθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα για να αντικατοπτρίζει την εκστρατεία του κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Και όπως γνωρίζετε, είναι επίσης το όνομα του πρώτου SUV της Ferrari, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί το 2022.

Το ίδρυμα δήλωσε ότι έχει κατοχυρώσει τη λέξη ως εμπορικό σήμα για ρούχα και άλλα προϊόντα το 2013 και είχε ζητήσει από τη Ferrari να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Και όταν αυτές δεν κατέληξαν σε κάποιο συμβιβασμό, μπλοκάρισε τη Ferrari, εμποδίζοντάς την να κατοχυρώσει την εμπορική επωνυμία στην Ευρώπη.

Ferrari Purosangue

Ο Alessandro Masetti, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Purosangue αμισθί, δήλωσε: «Πρόκειται για τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Το όνομα αυτό βρίσκεται σε συνεχή χρήση περιλαμβανομένης της εταιρικής σχέσης για την παραγωγή επώνυμων αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων με την Adidas, χορηγό στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος. Δεν πρόκειται να φοβηθώ, ακόμη και γνωρίζοντας ότι είμαστε εναντίον μιας από τις σημαντικότερες φίρμες στον κόσμο».

Ο Max Monteforte, ιδρυτής του Ιδρύματος Purosangue, δήλωσε ότι η Ferrari ισχυρίστηκε ότι η κατοχύρωση πρέπει να πάψει να ισχύει λόγω μη χρήσης του ονόματος «Purosangue» τα τελευταία πέντε χρόνια. «Αλλά έχουμε πολλές αποδείξεις της δραστηριότητάς μας».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από δικαστήριο στη Bologna στις 5 Μαρτίου. Εκπρόσωπος της Ferrari, από την άλλη, δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις».

[Πηγή Finacial Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube