Ferrari Purosangue
node/38042

H Ferrari θα χάσει το όνομα «Purosangue»;

Νομική μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ferrari και μιας μικρής αθλητικής φιλανθρωπικής οργάνωσης πάνω στην ιταλική λέξη για το «καθαρόαιμο».

Το Maranello έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Purosangue, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει επαρκή εμπορική χρήση του ονόματος για να εγγυηθεί την αποκλειστικότητα.

Η λέξη «purosangue», που σημαίνει κυριολεκτικά «καθαρόαιμο», επιλέχθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα για να αντικατοπτρίζει την εκστρατεία του κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Και όπως γνωρίζετε, είναι επίσης το όνομα του πρώτου SUV της Ferrari, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί το 2022.

Το ίδρυμα δήλωσε ότι έχει κατοχυρώσει τη λέξη ως εμπορικό σήμα για ρούχα και άλλα προϊόντα το 2013 και είχε ζητήσει από τη Ferrari να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Και όταν αυτές δεν κατέληξαν σε κάποιο συμβιβασμό, μπλοκάρισε τη Ferrari, εμποδίζοντάς την να κατοχυρώσει την εμπορική επωνυμία στην Ευρώπη.

Ferrari Purosangue

Ο Alessandro Masetti, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Purosangue αμισθί, δήλωσε: «Πρόκειται για τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Το όνομα αυτό βρίσκεται σε συνεχή χρήση περιλαμβανομένης της εταιρικής σχέσης για την παραγωγή επώνυμων αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων με την Adidas, χορηγό στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος. Δεν πρόκειται να φοβηθώ, ακόμη και γνωρίζοντας ότι είμαστε εναντίον μιας από τις σημαντικότερες φίρμες στον κόσμο».

Ο Max Monteforte, ιδρυτής του Ιδρύματος Purosangue, δήλωσε ότι η Ferrari ισχυρίστηκε ότι η κατοχύρωση πρέπει να πάψει να ισχύει λόγω μη χρήσης του ονόματος «Purosangue» τα τελευταία πέντε χρόνια. «Αλλά έχουμε πολλές αποδείξεις της δραστηριότητάς μας».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από δικαστήριο στη Bologna στις 5 Μαρτίου. Εκπρόσωπος της Ferrari, από την άλλη, δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις».

[Πηγή Finacial Times]

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.