H Cupra ανακοινώνει νέο plug-in hybrid SUV [video]

H Cupra ανακοινώνει νέο plug-in hybrid SUV [video]

Εκτός από το ηλεκτρικό crossover Tavascan, η γκάμα της Cupra θα υποδεχθεί και ένα νέο plug-in hybrid SUV το 2024.

Cupra plug-in hybrid SUV

Oι φίρμες του Ομίλου Volkswagen δίνοντας εκ περιτροπής την ετήσια συνέντευξη Τύπου, κάνουν μεν τον απολογισμό του 2021 αλλά και συζητούν για το μέλλον. Αρκετοί μάλιστα βρήκαν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν κι ένα teaser. Η VW, για παράδειγμα, έδωσε μια επισκόπηση του πρωτότυπου ID.Aero, η Škoda ανέφερε την άφιξη ενός νέου μοντέλου και η Cupra το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV της .

Σήμερα λοιπόν, το σκυτάλη της ετήσιας συνέντευξης πήρε το δίδυμο SEAT και Cupra. Και μπορεί ο Wayne Griffiths, το αφεντικό της ισπανικής δυάδας, να διαβεβαιώνει ότι η Cupra δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει τη SEAT και παραμένει η σπορ μαρκίζα του ομίλου, το μελλοντικό μοντέλο που μας έδειξαν όμως σχεδόν τον διαψεύδει. Αλλιώς πώς να εξηγήσεις την επισημοποίηση της προσεχούς άφιξης ενός νέου οικογενειακού SUV το 2024;

To νέο SUV της Cupra θα δραστηριοποιηθεί στην κόμπακτ κατηγορία με δύο επιλογές όσον αφορά το σύστημα κίνησης: mHEV και PHEV.

Οι επίσημες πληροφορίες λένε λοιπόν ότι αυτό το μοντέλο δεν θα είναι ηλεκτρικό, σε αντίθεση με το crossover Tavascan που αναμένεται το 2024 και την έκδοση παραγωγής του, Urban Rebel, που η ισπανική φίρμα την υποσχέθηκε για το 2025. Το νέο SUV θα είναι διαθέσιμο είτε ως mild hybrid είτε ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό. Με το αφεντικό της Cupra να έχει ήδη υποσχεθεί για το τελευταίο ηλεκτρική αυτονομία 100 km, καθώς θα ανήκει στη νέα γενιά των PHEV της εταιρείας.

Cupra plug-in hybrid SUV

Ο Griffiths διευκρίνισε επίσης ότι αυτό το νέο SUV που θα έχει μήκος 4,5 m, θα συναρμολογείται στην Ουγγαρία, χώρα που επί του παρόντος φιλοξενεί ένα εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στο Györ και συγκεκριμένα για την Audi, το οποίο συναρμολογεί εκεί τα Q3 και TT. 

Μια πρόβλεψη είναι ότι το νέο SUV της Cupra θα μπορούσε να προέρχεται από την επόμενη γενιά του SEAT Ateca, αλλά με διακριτά διαφοροποιημένη εξωτερική σχεδίαση, συγκρινόμενο με την υφιστάμενη έκδοση του Cupra Ateca.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube