H Chevrolet Corvette θα γίνει και... SUV

H Chevrolet Corvette θα γίνει και... SUV

H Chevrolet Corvette θα κυκλοφορήσει το 2025 ως ηλεκτρικό σεντάν και αργότερα ως ηλεκτρικό SUV!

Chevrolet Corvette

H General Motors ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ότι ξεκινά τον εξηλεκτρισμό της Corvette. H πρώτη εξηλεκτρισμένη Chevrolet Corvette θα κάνει την εμφάνιση της στα τέλη του έτους και θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα.

Το τελευταίο θα συνεργάζεται με τον 6.2 lt (Small Block) V8 κινητήρα του μοντέλου που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα και έναν e-booster ηλεκτροκινητήρα που θα τοποθετείται εμπρός, δίνοντας και χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του υβριδικού συστήματος αναμένεται να ξεπερνά τους 700 PS.

Παράλληλα, ήδη βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και μια αμιγώς ηλεκτρική version της Corvette, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultium Battery Technology του ομίλου και θα κυκλοφορήσει επίσημα το 2023.

Chevrolet Corvette

Όμως, η GM φαίνεται ότι δε σκοπεύει απλά να εξηλεκτρίσει το θρυλικό σπόρτσκαρ της. Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τον κατασκευαστή να ετοιμάζει δυο μοντέλα που δεν έχουμε δει στο παρελθόν με το σήμα της Corvette.

Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν επιδόσεων που θα λανσαριστεί στην αγορά για να έρθει αντιμέτωπο με την Porsche Τaycan, με το ντεμπούτο να είναι προγραμματισμένο για το 2025.

Παράλληλα, βλέποντας το success story της Ford Mustang Mach-E, λίγο αργότερα το σήμα Corvette θα τοποθετηθεί και σε ένα ηλεκτρικό SUV.

Τα δυο νέα μοντέλα δείχνουν ότι ο κατασκευαστής θέλει σταδιακά να μετατρέψει την Corvette σε μια ανεξάρτητη μάρκα, συνθέτοντας για αυτήν μια γκάμα που θα αποτελείται από premium ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube