H Bentley κοντά στην απόφαση για κόμπακτ μοντέλο

H Bentley κοντά στην απόφαση για κόμπακτ μοντέλο

Η Bentley εργάζεται πάνω σε ένα κόμπακτ μοντέλο ή σειρά μοντέλων, του οποίου πρόκριμα απετέλεσε το περυσινό πρωτότυπο EXP 10 Speed 6.

«Επανεξετάζουμε το πρωτότυπο, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια απόφαση» είπε ο Wolfgang Duerheimer, επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας.

«Θα μπορούσε να είναι ένα δίπορτο κουπέ, αλλά και ένα ρόουντστερ είναι επίσης πιθανό και θα μπορούσαμε να το λανσάρουμε αμέσως ύστερα από την επόμενη Continental», διευκρίνισε ο Duerheimer, αν από τα λόγια στοιχειοθετείται οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Στην άλλη άκρη της γκάμας, στα τοπ μοντέλα, η Bentley επεξεργάζεται επίσης την πιθανότητα για ένα περιορισμένης παραγωγής κάμπριο που θα βασίζεται στη Mulsanne.

«Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο μέσω του Mulliner division, με στόχο τα 20 κομμάτια και σε πολύ ψηλή τιμή», είπε ο Duerheimer. «Και θα μπορούσαμε να το παρουσιάσουμε σε δύο χρόνια».

Έκδοση κάμπριο όμως, πιθανόν να διατεθεί επίσης και με την επόμενη γενιά της Mulsanne, η οποία γενιά είναι προγραμματίζεται σε τέσσερα με πέντε χρόνια από σήμερα. Το μοντέλο αυτό όμως δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του παραδοσιακού 6,75λιτρου V8 που έχει τις ρίζες του πίσω στο 1950 και οσονούπω καταργείται. Τη θέση του θα καταλάβει ένας διτούρμπινος W12.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube