H Audi δίνει πληροφορίες για το επερχόμενο Q4

H Audi δίνει πληροφορίες για το επερχόμενο Q4

Η BMW X2 θα έχει σύντομα νέο ανταγωνισμό στο πρόσωπο του Audi Q4. Και το Ingolstadt δίνει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο που διευρύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα των SUV του.

΄Υστερα από την πρόσφατη επικέντρωση στο high end κομμάτι των SUV με το Q8, η Audi στρέφεται τώρα σε πιο κόμπακτ μοντέλα. Το Ingolstadt θα αρχίσει να παραδίδει σύντομα τα πρώτα Q3 της δεύτερης γενιάς και σήμερα μας γνωστοποιεί μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το μελλοντικό Q4, το οποίο θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με το νέο Q3.

Η Audi βρίσκεται πίσω από την BMW στα κουπέ SUV, αλλά ο γίγαντας του VW Group μέσα στο 2019 θα καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει, λανσάροντας το Q4 που θα είναι η κουπέ έκφανση του Q3 και αντίπαλος της BMW X2. Η Audi θα λανσάρει μια πλούσια γκάμα για το Q4, περιλαμβανομένης της έκδοσης RS με 5κύλινδρο μοτέρ, αλλά και μια παραλλαγή plug-in hybrid.

Η Audi επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας στο Autocar ότι ο τελικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε το Q4 καμουφλαρισμένο στους δρόμους. Ωστόσο, θα χρειαστεί από τους συντηρητικούς Audαίους κάμποση αισθητική τόλμη για να ανταγωνιστεί με αξιώσεις μοντέλα που επιλέγονται σε μεγάλο βαθμό και για το σχεδιασμό τους. Όπως είναι το νέο Range Rover Evoque και η BMW X2. 

Το νέο Q4 δεν θα είναι το μοναδικό κουπέ SUV που θα ενταχθεί στις τάξεις του Γερμανού κατασκευαστή, καθώς προετοιμάζει επίσης το Q6 e-tron.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube