H Alfa Romeo T33 Stradale επιστρέφει μέσω της 6C!

H Alfa Romeo T33 Stradale επιστρέφει μέσω της 6C!

Η Alfa Romeo θα αποκαλύψει στις 30 Αυγούστου ένα όχημα περιορισμένης παραγωγής, εμπνευσμένο από τη διάσημη T33 Stradale, το οποίο θα ονομάζεται 6C και δεν θα είναι ηλεκτρικό!

Σήμερα η Alfa Romeo δημοσίευσε μια φωτογραφία με το μότο «Τόλμησε να ονειρευτείς», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προετοιμάσει τους φανατικούς και όχι μόνο θαυμαστές της φίρμας για την σημαντική αποκάλυψη που θα κάνει στις 30 Αυγούστου. 

H Alfa Romeo 6C θα είναι ένα supercar χωρίς καμία διασύνδεση με την πρίζα.

«Αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, από μια τολμηρή ομάδα που ήθελε να πετύχει κάτι μοναδικό» δήλωσε ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, για να προσθέσει «δουλεύουμε πάνω σε ένα έργο που η αποκάλυψη του στο μουσείο του Arese αναμφίβολα θα συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην πλούσια ιστορίας μας».

Alfa Romeo 6C

Ο ισχυρός άνδρας της φίρμας δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για την εικόνα της 6C ούτε για το σύστημα κίνησης που θα εφοδιάζει το μοντέλο. 

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν την σχεδίαση του μοντέλου να εμπνέεται από την ιστορική T33 Stradale, ενώ το 6C, υποδηλώνει ουσιαστικά ότι το νέο supercar των Ιταλών θα χρησιμοποιεί τον twin turbo V6 κινητήρα των 2,9 lt της Gulia Quadrifoglio, με περισσότερους όμως από 520 ίππους! 

Alfa Romeo 6C

Ο ίδιος ο Imparato επιβεβαίωσε άθελα του αυτήν την πληροφορία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Για να πάρεις τέτοιου είδους αποφάσεις το 2022 σε έναν όμιλο όπως το Stellantis Group που εξηλεκτρίζεται πλήρως, θα πρέπει να είσαι εντελώς τρελός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιλογή ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι κάποιου ηλεκτρικού συστήματος είναι έξω από τα πλαίσια, τη λογική και τη φιλοσοφία του ομίλου. Κι΄ όμως, ο Jean-Philippe Imparato τα κατάφερε. 

Έστω κι αν η 6C θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό μονάδων και με τιμή, προφανώς 6ψήφια...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube