Γιατί αργεί το νέο B-SUV της Toyota;

Γιατί αργεί το νέο B-SUV της Toyota;

Το αρχικό πλάνο ήταν να παρουσιαστεί στην Έκθεση Γενεύης η οποία ματαιώθηκε λόγω κορονοιού.

Είναι γνωστό πως η Toyota είχε σκοπό να παρουσιάσει ένα νέο B-SUV για την Ευρώπη στην Έκθεση Γενεύης, όμως η αναβολή της λόγω κορονοιού οδήγησε σε αναβολή και της πρεμιέρας του μοντέλου. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που επέλεξαν τη λύση του live streaming για τις παρουσιάσεις τους, η Toyota αποφάσισε να κρατήσει κρυφά τα χαρτιά της, τουλάχιστον μέχρι οι συνθήκες να είναι πιο κατάλληλες για μια τόσο σημαντική πρεμιέρα.

Φήμες κάνουν λόγω για αποκάλυψη του μοντέλου τον Οκτώβριο του 2020 και εμπορικό ντεμπούτο στις αρχές του 2021, με στόχο ένα μερίδιο από τις πωλήσεις της ιδιαίτερα εμπορικής κατηγορίας. Η Toyota υπολογίζει πως μέχρι το 2025, το B-SUV μαζί με το Yaris θα αφορούν το 30% των συνολικών της πωλήσεων της στην Ευρώπη.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο B-SUV θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική GA-B του νέου Toyota Yaris με υβριδικό σύστημα κίνησης (κινητήρας 1,5 λίτρων), αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τετρακίνηση. Σχεδιαστικά, δεν θα είναι απλώς ένα ανυψωμένο Yaris, αλλά θα έχει εντελώς νέο αμάξωμα με δυναμική εμφάνιση, μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και ξεχωριστή προσωπικότητα.  Και τα δύο συγγενικά μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο Onnaing στη Γαλλία.

Ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από την Ιαπωνία αλλά και από την Ευρώπη παρουσιάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το σχεδιασμό του νέου μοντέλου της Toyota, με τους καλλιτέχνες να προσπαθούν να μαντέψουν τη μορφή του έχοντας ως στοιχείο τα λιγοστά επίσημα teaser της ιαπωνικής φίρμας. Μένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τους.

[Πηγή: Rushlane, Motor.es]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube