Gemballa Avalanche 4x4: Μια Porsche 911 για το Dakar

Gemballa Avalanche 4x4: Μια Porsche 911 για το Dakar

Αυτή θα είναι η καταλληλότερη έκδοση της 911 για εκτός δρόμου διαδρομές.

Την επόμενη χρονιά, η Gemballa θα γιορτάσει τα σαράντα χρόνια της. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να τιμήσει αυτήν την επέτειο από το να λανσάρει μοναδικά, εξαιρετικά και θεότρελα μοντέλα; Ο Γερμανός βελτιωτής με το ζοφερό παρελθόν (ο ιδρυτής του, ο Uwe, δολοφονήθηκε το 2010, με φόντο παράξενους δεσμούς με μαφιόζους από την Ανατολική Ευρώπη), προσπαθεί να βγει από μια πολύπλοκη νομικά περίοδο έναντι της εταιρείας που πήρε τα δικαιώματα της Gemballa από τον γιο του Uwe.

Αυτό δεν εμποδίζει όμως τη νέα οντότητα (Gemballa GmbH) να κάνει τον κόσμο να μιλά γι’ αυτή, ανακοινώνοντας το λανσάρισμα αρκετών νέων μοντέλων στους επόμενους 24 μήνες.

Η Gemballa δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα της Avalanche 4x4 - ενός τετρακίνητου μοντέλου επιδόσεων με δυνατότητα κίνησης σε κάθε τύπο εδάφους, το οποίο βασίζεται στην Porsche 911. Όπως αναφέρει η Gemballa, τα πρώτα σχέδια για μια σκληροτράχηλη έκδοση της 911 έγιναν πριν από 4 χρόνια, ενώ σκοπεύει να κατασκευάσει τις πρώτες Avalanche 4x4 μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Από τα σκίτσα βλέπουμε πως η Avalanche 4x4 θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος χάρη σε νέα ανάρτηση και τους θηριώδεις τροχούς με ελαστικά εκτός δρόμου. Το αμάξωμα έχει δεχθεί σημαντικές επεμβάσεις με υπερβολικά φουσκωμένα φτερά, πλευρικές εισαγωγές αέρα, κομμένους προφυλακτήρες με προστατευτικές ποδιές, νέο καπό, διπλή εισαγωγή αέρα οροφής, αεροδυναμικούς καθρέφτες, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, διαχύτη και μια γιγαντιαία φτερούγα στο πίσω μέρος που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Αν κρίνουμε από τα πίσω φώτα, η Avalanche 4x4 μάλλον βασίζεται στην Porsche 991.2, δηλάδη την ανανεωμένη έκδοση της προηγούμενης γενιάς.

Gemballa Avalanche 4x4

Φυσικά όπως ισχύει με όλα τα σκίτσα ανεξαρτήτως κατασκευαστή, τα εν λόγω σχεδιαστικά στοιχεία έχουν μια δόση υπερβολής, όμως κάτι μας λέει πως το πραγματικό αυτοκίνητο δεν θα απέχει σημαντικά από αυτή την εικόνα.

Εκτός από την Avalanche 4x4, ο βελτιωτικός οίκος ανακοίνωσε πως ετοιμάζει και το Tornado 4x4 - μια ειδική έκδοση της Porsche Cayenne που θα τονίζει τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά της.

Όσον αφορά τις εκδόσεις δρόμου, μέσα στο 2020 η Gemballa θα παρουσιάσει έκδοση περιορισμένης παραγωγής του πρωτοτύπου Avalanche 4.2 RS (2017), χρησιμοποιώντας ως βάση την προηγούμενη Porsche 991 αλλά και την τελευταία 992. Τέλος, το καλοκαίρι θα ανακοινώσει νέο βελτιωτικό πακέτο για την 911 που θα ανεβάζει την ισχύ του μοτέρ της πάνω από 1.000 PS - ξεπερνώντας τη μέχρι πρότινος κορυφαία Gemballa GTR 8XX EVO-R Biturbo των 818 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Gemballa GTR 8XX EVO-R Biturbo

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube