To Ford Ranger γίνεται plug-in hybrid [video]

To Ford Ranger γίνεται plug-in hybrid [video]

Πριν από λίγα χρόνια θα φάνταζε ουτοπικό ένα plug-in hybrid pick-up. Το Ford Ranger όμως κάνει αυτή την ουτοπία… πραγματικότητα.

Η παραγωγή του πρώτου plug-in hybrid Ford Ranger έχει δρομολογηθεί για τα τέλη του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις στους ιδιοκτήτες να αναμένονται μέσα στο 2025.

Κάπως έτσι, η Ford θα παρέχει στους πελάτες της μια πλήρη γκάμα επιλογών (θερμικές και εξηλεκτρισμένες) για το δημοφιλές της, μεσαίου τύπου pick-up της. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος EcoBoost των 2,3 λίτρων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία (άγνωστης χωρητικότητας) θα είναι ικανός να προσφέρει την περισσότερη ροπή από οποιοδήποτε άλλο Ford Ranger. Παράλληλα, θα είναι ικανό να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 45 χιλιόμετρα. Όπως ακριβώς και το Ford Kuga PHEV.

Το Plug-in hybrid Ford Ranger έρχεται για να συνεχίσει την πολύ επιτυχήμενη πορεία του θερμικού Ranger

Ford Ranger

To ότι το Ford Ranger εξηλεκτρίζεται δεν σημαίνει ότι θα χάσει τον στιβαρό προσανατολισμό του. Η ικανότητα ρυμούλκησης του μοντέλου θα κυμαίνεται στα 3.500 kg, όσα δηλαδή και στο Ranger με το θερμικό μοτέρ.

Στον τομέα του εξοπλισμού, μία σημαντική προσθήκη είναι η ύπαρξη του συστήματος Pro Power Onboard, με πολλαπλές πρίζες στην πίσω πόρτα και στο εσωτερικό της καμπίνας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του PHEV μπορεί να τροφοδοτήσει «εργαλεία και συσκευές σε εργοτάξιο ή απομακρυσμένο κάμπινγκ», αντικαθιστώντας ουσιαστικά τις γεννήτριες… και τον θόρυβό τους!

Ford Ranger

Οπτικά, ο ευκολότερος τρόπος για να ξεχωρίσουμε το εξηλεκτρισμένο Ranger από την υπόλοιπη γκάμα είναι η θύρα φόρτισής του, που είναι τοποθετημένη στο πίσω φτερό, ακριβώς δίπλα στην τάπα καυσίμου. Αλλά επιμέρους χαρακτηριστικά της εν λόγω έκδοσης είναι η επιγραφή PHEV στο πλαϊνό τμήμα, αλλά και η νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18”.

Η εταιρεία ακόμα δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού του PHEV Ford Ranger. Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι θα προστεθούν νέα γραφικά, τα οποία θα αφορούν τη μπαταρία και την κατάστασή της. Φυσικά, πλούσια θα είναι και η ομπρέλα των συστημάτων ασφαλείας.

Ford Ranger

Το Ford Ranger PHEV θα είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, έτοιμο να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις στην κατηγορία του. Λέτε λοιπόν να δούμε μετέπειτα μία PHEV παραλλαγή του Ford Ranger Raptor ή μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Ranger; Το σίγουρο είναι ότι οι ιθύνοντες της Ford λαμβάνουν, ειδικά για το Ranger σοβαρά υπόψιν τις ανάγκες των καταναλωτών της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube