Ford: Νέα Shelby GT350 Mustang [video]

Ford: Νέα Shelby GT350 Mustang [video]

Η νέα κορυφαία έκδοση της Mustang έχει τον δυνατότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα στην ιστορία της Ford.

Σε αποκάλυψη της κορυφαίας έκδοσης της Mustang προχώρησε η Ford. Η νέα έκδοση ονομάζεται Shelby GT350 και διαθέτει κινητήρα με απόδοση πάνω από 500 ίππους.

Ο νέος κινητήρας της Ford, ειδικά εξελιγμένος για την Shelby GT350, είναι V8 5,2 λίτρων και έχει στρόφαλο flat-plane, κάτι που συναντάται για πρώτη φορά σε κινητήρα της Ford. Ακόμα, είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ford, μιας και αποδίδει πάνω από 500 ίππους και 55,4 kgm ροπής. Η δύναμη φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και μοιράζεται μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού Torsen.

Η νέα Shelby GT350 Mustang διαθέτει μοναδικό αεροδυναμικό κιτ με εντονότερες εισαγωγές αέρα, ανάρτηση χαμηλώματος με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, αλουμινένιο καπό, τροχούς 19” με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Pilot Super Sport της Michelin και φρένα της Brembo (6πίστονες εμπρός, 4πίστονες πίσω). Το αεροδυναμικό κιτ διαθέτει και έναν ειδικά σχεδιασμένο διαχύτη, που πέρα από καλύτερη διαχείριση του αέρα, ψύχει και το έξτρα ψυγείο διαφορικού που προσφέρεται με το πακέτο πίστας. Το τελευταίο περιλαμβάνει και ψυγείο λαδιού κινητήρα και άλλα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro και ο ειδικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων και με επιπλέον ενδείξεις. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει μέσω πέντε επιλογών την λειτουργία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, την σκληρότητα της ανάρτησης και το κλαπέτο της εξάτμισης.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube