Ford MPV: S-MAX και Galaxy με νέα μοτέρ και περισσότερη τεχνολογία

Ford MPV: S-MAX και Galaxy με νέα μοτέρ και περισσότερη τεχνολογία

Νέοι, πιο καθαροί ντίζελ συν ελαφρές αναβαθμίσεις στην καμπίνα έρχονται στην γκάμα των Ford S-MAX και Galaxy.

Το Μπλε Οβάλ αναβάθμισε τα μεγάλα MPV του, οπότε τόσο το S-MAX όσο και το Galaxy έρχονται πλέον με μια γκάμα από νέους κινητήρες, και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και τεχνολογία.

Και τα δύο αυτοκίνητα διατίθενται με το νέο δίλιτρο, 4κύλινδρο μοτέρ ντίζελ EcoBlue, σε τρεις εκδοχές ισχύος: 120, 150 και 190 άλογα. Το ίδιο μοτέρ σε μια τέταρτη, διτούρμπινη εκδοχη, με 240 άλογα, και συνδυασμένο με ένα φρέσκο 8άρι αυτόματο σασμάν, επίσης προστέθηκε στην γκάμα των S-MAX και Galaxy. Εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο αυτόματο κιβώτιο διαθέτει τον περιστροφικό επιλογέα της εταιρείας. Αλλά μέχρι το τέλος του 2018, τα MPV της Ford θα προσθέσουν στην γκάμα τους και μια νέα βενζινοκίνητη έκδοση. Πρόκειται για τον 1.500άρη κινητήρα EcoBoost με 165 PS. 

Τα αυτοκίνητα που διαθέτουν το νέο αυτόματο 8άρι σασμάν, είναι πλέον διαθέσιμα με προσαρμοζόμενο cruise control και ολοκληρωμένη λειτουργία «stop and go». Οδηγικό βοήθημα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο την πλήρη ακινητοποίηση και την επανεκκίνηση στα σταμάτα ξεκίνα της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Κατά τα λοιπά, το σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου αναβαθμίστηκε και στα δύο μοντέλα, με τη Ford να δηλώνει ότι το σύστημα αναγνωρίζει και προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από την τυφλή γωνία, ταχύτερα και μακρύτερα απ’ ό,τι προηγουμένως.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης νέους υαλοκαθαριστήρες με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης, ενώ ο κατάλογος των έξτρα εμπλουτίστηκε με πλήρη πίνακα οργάνων 10” και με μια 4ιντση οθόνη LCD στον πίνακα οργάνων, στην περίπτωση που ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει το κλασικό καντράν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube