Ford GT Mk IV για την πίστα με πάνω από 800 PS

Ford GT Mk IV για την πίστα με πάνω από 800 PS

H Ford παρουσίασε το GT Mk IV, το απόλυτο Ford για την πίστα με ισχύ πάνω από 800 PS που θα κατασκευαστεί σε μόλις 67 κομμάτια.

H Ford παρουσίασε την τελευταία έκδοση της τρίτης γενιάς του GT, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Ονομάζεται Ford GT Mk IV και αποτίνει φόρο τιμής στο αγωνιστικό Ford GT που τερμάτισε πρώτο στις 24 Ώρες του Le Mans το 1967 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 67 κομμάτια από τη Multimatic.

Τo Ford GT Mk IV έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, από το σyμβατικό GT, αγωνιστικό σύστημα ανάρτησης και το αμάξωμα του έχει ανασχεδιαστεί ριζικά, έχοντας σκοπό να παράγει τη μέγιστη κάθετη δύναμη στην πίστα.

Ford GT Mk IV

Γύρω από το αυτοκίνητο συναντάμε διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, αλλά την παράσταση κλέβει η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και ο διαχύτης.

Στο κέντρο του, βρίσκεται ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3.5 lt του οποίου η ισχύ σύμφωνα με την εταιρεία ξεπερνά τους 800 PS και φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός «καθαρόαιμου αγωνιστικού κιβωτίου».

Ford GT Mk IV

Το σκληροπυρηνικό Ford GT Mk IV θα παράγεται στο εργοστάσιο της Multimatic στο Ontario των ΗΠΑ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για online παραγγελία, με την τσουχτερή τιμή που υπολογίζεται γύρω στα 1,7 εκατ. δολάρια προ φόρων.

Οι παραδόσεις στους ειδικά επιλεγμένους αγοραστές του θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2023.

Με το GT Mk IV και την έκδοση LM Edition για το δρόμο που θα παραχθεί σε μόλις 22 κομμάτια, η Ford κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της τρίτης γενιάς του θρυλικού της σούπερκαρ της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube