Ford GT LM Edition: Η αυλαία ενός εμβληματικού σούπερκαρ

Ford GT LM Edition: Η αυλαία ενός εμβληματικού σούπερκαρ

H Ford αποχαιρετά την τωρινή γενιά του σούπερκαρ της με την έκδοση Ford GT LM Edition που θα παραχθεί σε μόλις 22 κομμάτια και αποτίνει φόρο τιμής στην νίκη της μάρκας στις 24 Ώρες του Le Mans το 2016.

H Ford αποχαιρετά το σουπερκάρ της με την περιορισμένη έκδοση Ford GT LM Edition, που αποτίνει φόρο τιμής στη δεύτερη νίκη της στις 24 Ώρες του Le Mans το 2016, στην οποία τα αυτοκίνητα της τερμάτισαν στην πρώτη και τρίτη θέση.

Το Ford GT αυτής της γενιάς είχε εξαρχής έναν συλλεκτικό χαρακτήρα, λόγω της περιορισμένης παραγωγής του και τα τελευταία 22 αντίτυπα της νέας έκδοσης θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα του. Οι παραδόσεις του Ford GT LM Edition θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό, με την παραγωγή του να ολοκληρώνεται πριν το τέλος της χρονιάς.

Σε επίπεδο εμφάνισης, όλα τα αυτοκίνητα της νέας έκδοσης θα είναι βαμμένα στο χρώμα Liquid Silver και κοσμούνται με μπλε ή κόκκινες λεπτομέρειες μέσα και έξω, δηλαδή στις αποχρώσεις του αγωνιστικού Ford GT με το Νο. 68 που κέρδισε το Le Mans. Διάφορα εξαρτήματα επίσης είναι κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή.

Μπροστά από τον συνοδηγό δεσπόζει μια ειδική πλάκα που είναι κατασκευασμένη από τον στροφαλοφόρο άξονα του αγωνιστικού Ford GT που τερμάτισε στην τρίτη θέση στις 24 Ώρες του Le Mans, θυμίζοντας στους επιβαίνοντες ότι δε βρίσκονται μέσα σε ένα απλό GT. Συγκεκριμένα, η Ford έλιωσε τον στροφαλοφόρο άξονα του αγωνιστικού προσθέτοντας τον στο κράμα με το οποίο κατασκευάστηκε η 3D εκτυπωμένη πλάκα στο ταμπλό.

Ford GT LM Edition

Στο κέντρο εξακολουθεί να βρίσκεται ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3,5 lt, απόδοσης 660 PS και 746 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το σούπερκαρ πατάει στην άσφαλτο με ειδικά σχεδιασμένες μαύρες ζάντες 20" από ανθρακόνημα, με τις δαγκάνες των φρένων να είναι βαμμένες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Επιπλέον, στο πίσω μέρος οι δύο απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο και το σήμα GT LM είναι κατασκευασμένα και αυτά σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

«Με καινοτόμα υλικά, σχεδίαση και μηχανολογία, το Ford GT δεν μοιάζει με κανένα άλλο σούπερκαρ παραγωγής» δήλωσε ο Mark Rushbrook, global director της Ford Performance Motorsports. «Καθώς κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο με τις εκδόσεις του Ford GT για χρήση σε δημόσιο δρόμο, το GT LM Edition μας πρόσφερε την ευκαιρία να εμφυσήσουμε σε αυτή την έκδοση περισσότερο συναίσθημα και ψυχή, τα οποία προέρχονται από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει τερματίσει στο βάθρο, τιμώντας περαιτέρω τη νίκη μας στο Le Mans το 2016.»

Το μοναδικό Ford GT LM Edition είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία με τα πρώτα αντίτυπα να φτάνουν στους ιδιοκτήτες τους μέσα στους επόμενους μήνες, πριν η παραγωγή του GT σταματήσει οριστικά προς το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube