Ford GT: Αναβαθμισμένο για το 2020 με περισσότερη δύναμη

Ford GT: Αναβαθμισμένο για το 2020 με περισσότερη δύναμη

Διαθέσιμη και η ειδική έκδοση Liquid Carbon με άβαφο ανθρακόνημα!

Η Ford ανακοίνωσε  μια σειρά αναβαθμίσεων για τα GT που θα παραχθούν μέσα στο 2020, οι οποίες περιλαμβάνουν περισσότερη δύναμη, πλουσιότερο εξοπλισμό και μικρές επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη εμπνευσμένες από την ειδική έκδοση πίστας GT MkII που είδαμε πέρυσι στο Goodwood.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Ford GT

Ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6 3,5 λίτρων αποδίδει πλέον 670 PS (+14 PS) χάρη στην προσθήκη ισχυρότερου πολλαπλασιαστή και ενός νέου τύπου ελαιόψηκτων εμβόλων που βελτιώνει την απόδοση του μοτέρ σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, τα μεγαλύτερα intercooler επιτρέπουν στα turbo να δουλεύουν υπό πίεση για περισσότερο. Η εξάτμιση της Akrapovic που είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και ζυγίζει 4 kg λιγότερο από τη συμβατική, ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό του Ford GT. Οι μηχανικοί της Ford πείραξαν και την ανάρτηση στη λειτουργία οδήγησης Track για ακόμα καλύτερο κράτημα στην πίστα.

Αισθητικά, το GT δεν έχει δεχθεί αλλαγές (άλλωστε δεν τις χρειαζόταν), όμως μικρές επεμβάσεις στις πλευρικές εισαγωγές αέρα αυξάνουν τη ροή του προς το μοτέρ έως και 50%.

Ford GT

Μαζί με τις αναβαθμίσεις, η Ford παρουσίασε και την ειδική έκδοση Ford GT Liquid Carbon η οποία ξεχωρίζει από το άβαφο ανθρακονημάτινο αμάξωμα επενδυμένο με διάφανο βερνίκι, και τις ασορτί ζάντες από ανθρακονήματα. 

Επιπλέον, είναι διαθέσιμη και η νοσταλγική φορεσιά Gulf Racing Heritage (γαλάζιο και πορτοκαλί) η οποία παραπέμπει στο GT40 που κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1968 και  το 1969. Για το 2020, η συγκεκριμένη απόχρωση συνδυάζεται με τον αριθμό 6 στο προφίλ.

Οι παραγγελίες για το αναβαθμισμένο Ford GT έχουν ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ ενώ δε γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη. Η παραγωγή του μοντέλου που ξεκίνησε το 2017, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube