Επίσημο: Ford GT MK II [video]

Επίσημο: Ford GT MK II [video]

Σε περιορισμένη παραγωγή 45 μονάδων αποκλειστικά για χρήση στην πίστα!

Η Ford κάνει αισθητή την παρουσία της στο Goodwood παρουσιάζοντας το το GT MK II, το κύκνειο άσμα του υπεραυτοκινήτου της σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 45 μονάδων με τιμή $1,2 εκατομμυρίων.

Το Ford GT MK II ενσωματώνει την εμπειρία των Ford Performance και Multimatic μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος συμμετοχής στα πρωταθλήματα FIA World Endurance Championship και IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Όπως δήλωσε ο Larry Holt, τεχνικός διευθυντής της Multimatic, «Οι πραγματικές δυνατότητες του GT δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα πλήρως. Το αυτοκίνητο δρόμου προφανώς περιορίζεται από τους κανόνες που ισχύουν για τα οχήματα παραγωγής, ενώ το αγωνιστικό πλήττεται από τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων, με αποτέλεσμα να αποδίδει 150 PS λιγότερους σε σχέση με την έκδοση δρόμου. Το MK II απαντά με μοναδικό τρόπο στο ερώτημα το πως θα ήταν ένα αυτοκίνητο χωρίς κανένα περιορισμό.»

Ford GT MK II

Ξεκινώντας από το αμάξωμα, το GT MK II διαθέτει νέο σπλίτερ και πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, επιπλέον γρίλιες στα φτερά, εισαγωγή αέρα οροφής, μεγάλη σταθερή φτερούγα και διαχύτη αγωνιστικού τύπου στο πίσω μέρος. Ως αποτέλεσμα το μοντέλο παράγει +400% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σύγκριση με το Ford GT παραγωγής!

Παράλληλα, το διαφορετικό στήσιμο της ανάρτησης η οποία έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ DSSV σε συνδυασμό με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport που ντύνουν τις σφυρήλατες ζάντες, επιτρέπουν περισσότερα από 2G πλευρικής επιτάχυνσης.

Ford GT MK II

Ο κινητήρας 3,5 λίτρων EcoBoost με σημαντικά ενισχυμένο σύστημα ψύξης αποδίδει 700 PS (+200 PS από την έκδοση δρόμου) και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Επιπλέον, χάρη σε εκτενή δίαιτα, το μοντέλο είναι κατά 90,7 kg ελαφρύτερο σε σχέση με το όχημα παραγωγής. Όσο για τα carbon κεραμικά φρένα της Brembo (δίσκοι 394mm εμπρός και 358mm πίσω) αυτά προέρχονται από το Ford GT.

Ford GT MK II

Στο εσωτερικό βρίσκουμε αγωνιστικό κάθισμα οδηγού της Sparco με ζώνη έξι σημείων (το κάθισμα συνοδηγού είναι προαιρετικό), πλήρες ρολ κέιτζ, σύστημα τηλεμετρίας της MoTeC και κάμερα οπισθοπορείας.

Το GT MK II θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στο Markham του Ontario πριν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Multimatic Motorsports όπου γίνονται όλες οι μετατροπές. Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα από τα 45 υπεραυτοκίνητα πίστας, μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο FordGTMkII.com όμως καλό θα είναι να βιαστούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε το νέο Ford GT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube