Ford Fiesta ST 215 PS και Focus ST 275 PS με σφραγίδα Mountune [video]

Ford Fiesta ST 215 PS και Focus ST 275 PS με σφραγίδα Mountune [video]

Οι αγοραστές Fiesta ST και Focus ST θα μπορούν να τοποθετούν τα βελτιωτικά πακέτα της Mountune, χωρίς να χάνουν την εγγύηση της Ford.

Η Ford αφουγκράζεται τις ανάγκες των αγοραστών Fiesta ST και Focus ST που θέλουν ακόμα περισσότερη δύναμη και ανεβάζει την ισχύ τους στα 215 και 275 PS, αντίστοιχα, με βελτιώσεις του βρετανικού οίκου Mountune που δεν επηρεάζουν την εργοστασιακή εγγύηση των αυτοκινήτων της.

Για το Ford Fiesta ST, η Mountune τοποθετεί ένα ελεύθερο φίλτρο σε φιλτροκούτι δικής της σχεδίασης, με δύο νέους σωλήνες για την παροχή φρέσκου αέρα, σε συνδυασμό με αναβαθμισμένο πρόγραμμα στον εγκέφαλο. Αυτά ανεβάζουν την ισχύ του Fiesta ST στα 215 PS (από 180) και τη ροπή στα 32,6 kgm (από 25,5), ρίχνοντας παράλληλα και τον χρόνο που απαιτείται για το 0-100 km/h στα 6,7” (από 6,9”).

Στην περίπτωση του Ford Focus ST τοποθετείται διαφορετικός σωλήνας εισαγωγής, ελεύθερο φίλτρο και βελτιωμένο πρόγραμμα στην ECU, αλλά και μεγαλύτερο intercooler. Ο 2λιτρος Ecoboost αποδίδει έτσι 275 PS και 40,7 kgm, από 250 PS και 34,7 kgm του εργοστασιακού. Για την επιτάχυνση από στάση ως τα 100 km/h το βελτιωμένο Focus ST απαιτεί, σύμφωνα με τη Mountune, 5,95”.



Τα βελτιωτικά πακέτα της Mountune τοποθετούνται από τις εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της Ford σε λιγότερο από μιάμιση ώρα και δεν επηράζουν την εργοστασιακή εγγύηση των αυτοκινήτων. Το κόστος τους φτάνει τα €690 για το Fiesta ST και τα €1.400 για το Focus ST, στην Αγγλία. Για τις ελληνικές τιμές θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε τα πακέτα της Mountune θα είναι διαθέσιμα από τις αντιπροσωπείες Ford και στη χώρα μας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που γύρισε η Ford στο Nurburgring για την προώθηση των νέων βελτιωτικών της πακέτων.

[Πηγή: Ford / Mountune]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube