Ford: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV με πλατφόρμα Volkswagen Group

Ford: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV με πλατφόρμα Volkswagen Group

Το νέο μοντέλο της Ford θα παράγεται στο εργοστάσιό της στη Γερμανία.

Η Ford ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό SUV το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και θα κυκλοφορήσει το 2023.

Την αποκάλυψη έκανε το βρετανικό Autocar δημοσιεύοντας κατασκοπευτικες φωτογραφίες από πρωτότυπο που ναι μεν είναι καλυμμένο αλλά αποκαλύπτει τη σιλουέτα του. Κάτω από το αμάξωμα που θα είναι πλήρως ανασχεδιασμένο από την Ford υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, θα κρύβονται μηχανικά μέρη κοινά με το Volkswagen ID.4. Αυτό σημαίνει πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε μπαταρίες 52 kWh ή 77 kWh, μεταξόνιο 2.765 mm και εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς αντίστοιχα.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία (Γερμανία) το οποίο δέχεται αναβάθμιση κόστους $1 δισ. Στόχος είναι το συγκεκριμένο εργοστάσιο να γίνει το πρώτο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται για μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι το 2030.

Δεν ξέρουμε αν η Ford σκοπεύει να μας προετοιμάσει με ένα πρωτότυπο, όμως δεδομένου ότι υπάρχει ένα στατικό μοντέλο κανονικής κλίμακας από πυλό, η φάση του σχεδιασμού έχει προχωρήσει αρκετά. Περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό C-SUV ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Ford και Volkswagen θα έχουμε πιο κοντά στην πρεμιέρα του.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube