Ford: Επίσημο teaser για το εμπνευσμένο από τη Mustang ηλεκτρικό crossover

Ford: Επίσημο teaser για το εμπνευσμένο από τη Mustang ηλεκτρικό crossover

Αυτή είναι η πρώτη και μόνο για την ώρα πληροφορία για το ηλεκτρικό crossover που η Ford ισχυρίζεται ότι θα έχει έτοιμο το 2020.

Μοιάζει να απομένει λίγος χρόνος. Και ενώ η Ford μας έχει μιλήσει εδώ και καιρό για ένα εμπνευσμένο από τη Mustang το οποίο θα παρουσιαστεί το 2020, δεν έχουμε δει τίποτα από αυτό ακόμη.

Η συγκεκριμένη εικόνα είναι το πρώτο επίσημο teaser, κι αν όπως καταλαβαίνουμε αυτό είναι το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, η σχεδιαστική επιρροή της Mustang είναι όντως εμφανής. Η εταιρεία έχει συστήσει έναν ξεχωριστό κλάδο με τον τίτλο Ford Team Edison το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ford και της Lincoln. Όχι μόνο το τεχνολογικό κομμάτι, αλλά επίσης η στρατηγική, το marketing, η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων και η πρόβλεψη κερδοφορίας είναι επίσης μέσα στις αρμοδιότητες του τμήματος.

Η Ford αρχικά σχεδίαζε να ονομάσει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο Mach 1, αλλά η κατακραυγή του σκληροπυρηνικού κοινού για τη χρήση ενός ονόματος που συμβολίζει δύναμη και επιδόσεις (ήταν ένα προαιρετικό πακέτο αναβάθμισης της κλασικής Mustang) σε ένα ηλεκτρικό crossover φαίνεται ότι ωθεί την εταιρεία να αναζητήσει ένα άλλο όνομα, όπως αποκάλυψε ο Νο2 της Ford παγκοσμίως, Jim Farley.

Ως προς τα τεχνικά στοιχεία, το μόνο που γνωρίζουμε για την ώρα είναι ο στόχος που έχει μπει ως προς την αυτονομία, η οποία θα είναι κάτι μεταξύ 450 και 500 km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube