Φήμες για επιστροφή του Mitsubishi Lancer Evolution

Φήμες για επιστροφή του Mitsubishi Lancer Evolution

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δίλιτρο μοτέρ από το επόμενο Renault Megane RS και τετρακίνηση της Mitsubishi.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar​​​​​ η Mitsubishi εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστροφής του Lancer Evolution στη γκάμα της, κάτι που μοιάζει πιο εφικτό χάρη στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο αντικαταστάτης του Lancer Evolution X (2007-2016) είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C/D F4 της συμμαχίας, και να μοιράζεται τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με την επόμενη γενιά του Renault Megane RS, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης S-AWC της Mitsubishi.

Mitsubishi Evo

Σε αυτή τη φάση οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όμως δεδομένου του ότι ο 1.8 TCe της Renault αποδίδει έως και 300 PS στο σημερινό Renault Mégane RS Trophy-R, η απόδοση του δίλιτρου μοτέρ του Evo XI μάλλον θα πλησιάζει τους 350 PS με την προσθήκη ήπιου υβριδικού συστήματος 48V.

Βέβαια αν κοιτάξουμε το διαθέσιμο portfolio των μελών της συμμαχίας, υπάρχει  και ο αλουμινένιος κινητήρας MR20 DDT 2.0 VC-Turbo της Infinity που στη σημερινή του μορφή αποδίδει 272 PS.

Τα σχέδια για μια νέα ενδέκατη γενιά του Lancer Evo πάγωσαν το 2016 λόγω άσχημης οικονομικής συγκυρίας για τη Mitsubishi, όμως ο Osamu Masuko, CEO και πρόεδρος της εταιρείας τα επαναφέρει στο προσκήνιο. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της εικόνα της Mitsubishi με την επιστροφή της στον χώρο των αυτοκινήτων επιδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube