Φιέστα Ερντογάν για το ηλεκτρικό SUV της TOGG

Φιέστα Ερντογάν για το ηλεκτρικό SUV της TOGG

Το ηλεκτρικό SUV της τούρκικης TOGG θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά τον Μάρτιο του 2023 με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

Σε μια από τις γνωστές φιέστες που οργανώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της εθνικής εορτής της Τουρκίας, η Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, ή TOGG, άνοιξε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της με τον Τούρκο πρόεδρο να ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με το πρώτο ηλεκτρικό SUV που θα παράγει η μάρκα.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε φτάσει στο σημείο της τελετής οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητο σε μια κίνηση συμβολισμού, θέλοντας να δείξει πως αυτό που είχε ανακοινώσει το 2011 (ότι θα φτιάξει μια αμιγώς τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία) έγινε πράξη.

togg

Η TOGG δεν ανακοίνωσε το όνομα του νέου μοντέλου, αλλά αντίθετα είπε πως θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και δύο επιλογές σε ό,τι αφορά την μπαταρία. Η μικρότερη θα δίνει αυτονομία 300 km και η μεγαλύτερη 500 km. 

Το μοντέλο θα είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά από τον Μάρτιο του 2023, αφού πρώτα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για να λάβει την απαραίτητη έγκριση τύπου.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι προπωλήσεις θα ξεκινήσουν ένα μήνα νωρίτερα, αλλά δεν προχώρησε στην ανακοίνωση της τιμής του EV. Με την Τουρκία να ταλανίζεται από πληθωρισμό που ξεπερνά το 80% είναι αμφίβολο αν ο μέσος Τούρκος πολίτης θα μπορέσει βέβαια να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όμως αυτό δεν αφορά τα παιχνίδια προπαγάνδας του καθεστώτος. 

togg

Ωστόσο, αποτελεί ερωτηματικό το πού θα διατεθεί η παραγωγή του εργοστασίου. Η TOGG λέει ότι το εργοστάσιό της αναμένεται να παράγει μεταξύ 17.000-18.000 οχήματα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Η εταιρεία λέει επίσης ότι μέχρι το 2030, το εργοστάσιο θα έχει φτιάξει συνολικά περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Ωστόσο, για το C-Sedan που εμφανίστηκε στην CES 2022 θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2025, ενώ για το πιο προσιτό B-SUV της μάρκας θα περιμένουμε μέχρι το 2027. 

Στην ειδική τελετή ανακοινώθηκε επίσης ότι η TOGG δεν θα χρησιμοποιεί σύστημα πωλήσεων που βασίζεται σε αντιπροσώπους. Αντίθετα, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν μέσω της εφαρμογής για κινητά που ονομάζεται «TOGG Care». 

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα πρώτα αυτοκίνητα θα διατεθoύν σε πρεσβευτές που εργάζονται στο εξωτερικό και στη συνέχεια στους κυβερνήτες των 81 επαρχιών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube