FIAT Fullback: Νέο pick-up βαρέων βαρών

FIAT Fullback: Νέο pick-up βαρέων βαρών

Το παρουσίασε στο Διεθνές Σαλόνι του Ντουμπάι, και με αυτό η FIAT μπαίνει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στα χωράφια των ήδη γνωστών μας pick-up.

Με το Fullback, τα Nissan Navara, Toyota Hilux, VW Amarok, Ford Ranger, Mitsubishi L200 και Isuzu D-MAX αποκτούν ακόμα έναν ανταγωνιστή.

Αν και στο Δελτίο Τύπου κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά, οι φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα ότι στην πραγματικότητα το πρώτο pick-up αυτής της κατηγορίας για τη FIAT είναι το Mitsubishi L200 με διαφορετικά σήματα. Το πλαίσιό του είναι τύπου σκάλας ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη στιβαρή δομή για τις απαιτητικές εργασίες, ενώ μεγάλος βάρος έχει δοθεί και στην αξιοπιστία. Παράλληλα στην καμπίνα η ατμόσφαιρα είναι απόλυτα σύγχρονη και καλοφτιαγμένη, θυμίζοντας ένα αμιγώς επιβατικό αυτοκίνητο.



Για την αγορά της Ευρώπης, το Fullback θα διατίθεται με έναν 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2,4 λίτρων, σε δύο εκδόσεις ισχύος: Τη βασική με 150 και την ισχυρή με 180 ίππους. Το στάνταρ κιβώτιο είναι ένα χειροκίνητο 6άρι, ενώ θα διατίθεται κι ένα αυτόματο πεντάρι με δυνατότητα σπορ λειτουργίας. Θα υπάρχει ακόμα επιλογή για κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς χωρίς ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς αμαξώματος, το Fullback δίνει τέσσερις επιλογές: Single Cab, Extended Cab, Double Cab και Chassis, ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία. Το μήκος του αμαξώματος κυμαίνεται από 5.155 mm του Single Cab έως τα 5.285 mm του Double Cab, με το ύψος στα 1,78 m και πλάτος 1,82 m. Για το μέγεθος του χώρου φόρτωσης δε γίνεται λόγος, αναφέρεται όμως ότι το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι ο 1,1 τόνος. Η διάθεση του Fullback στην αγορά μας είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από το Μάιο του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube