Νέο Toyota Hilux 2016 EU spec [100 φωτογραφίες]

Νέο Toyota Hilux 2016 EU spec [100 φωτογραφίες]

H Toyota παρουσίασε το νέο της pickup, το Hilux 2016 με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σε συνέχεια της παρουσίασης της διεθνούς έκδοσης του νέου Hilux 2016, η Toyota παρουσίασε την ευρωπαϊκή εκδοχή του που, όπως αναμενόταν, είναι πανομοιότυπη με το πρώτο.

Το «Keen Look» βρίσκεται κι εδώ λοιπόν παρόν, με σπορ εμπρός μέρος που ενσωματώνει μια πιο προτεταμένη μάσκα που πλαισιώνεται από λεπτότερα φανάρια που με τη σειρά τους ενσωματώνουν φώτα ημέρας LED. Το νέο ιαπωνικό pickup διαθέτει επίσης κελυφοειδές καπό, μυώδεις θόλους τροχών, αεροδυναμικά πίσω φανάρια με ανάγλυφα πτερύγια και αλουμινένιες ζάντες 17 ή 18 ιντσών.

Στην καμπίνα, ο ενδιαφερόμενος θα βρει πιο μοντέρνο σχεδιασμό και υλικά καλύτερης ποιότητας. Μεταξύ των αναβαθμίσεων σημειώνουμε το νέο τιμόνι, το βελτιωμένο σύστημα αερισμού/κλιματισμού και το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από 7ιντση οθόνη αφής. Υπάρχουν ακόμη μεταλλικές διακοσμήσεις και μια σειρά από βελτιώσεις για μείωση του θορύβου και των κραδασμών (NVH –Noise, Vibration, Harshness)

Κάτω από το καπό, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές μοτέρ που, ανάλογα με το είδος τους, συνδυάζονται είτε με βελτιωμένο 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με το νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Super ECT:

  • 2.4 D-4D με 149 PS και 40,8 kgm
  • 2.5 D-4D με 102 PS και 26,5 kgm
  • 2.8 D-4D με 176 PS και 45,90 kgm
  • 2,7λιτρος βενζινοκινητήρας με 165 PS και 25,0 kgm

Όσον αφορά την κίνηση, η στάνταρ διαμόρφωση είναι πισωκίνητη, ενώ έξτρα διατίθεται και τετρακίνηση. Ακόμη, υπάρχουν νέα συστήματα υποβοήθησης που περιλαμβάνουν Active Traction Control (A-TRC), Downhill Assist Control (DAC) και Hill-start Assist Control (HAC). 

H διάθεση του νέου Toyota Hilux 2016 στην Ευρώπη δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, οπότε και είναι πολύ πρώιμο να μιλήσουμε για την τιμή του.

[Πηγή Toyota Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube