Ferrari, στόχος 80% ηλεκτρικά και υβριδικά μέχρι το 2030

Ferrari, στόχος 80% ηλεκτρικά και υβριδικά μέχρι το 2030

Δεκαπέντε νέα μοντέλα θα προσθέσει στην γκάμα της η Ferrari μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου hypercar και ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Δεκαπέντε νέα μοντέλα θα προσθέσει στη γκάμα της η Ferrari μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου hypercar και ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

H Ferrari ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια της για το άμεσο μέλλον τα οποία σίγουρα θα συζητηθούν. Ο Ιταλός κατασκευαστής σχεδιάζει να παρουσιάσει μέχρι το 2026 15 νέα μοντέλα, ξεκινώντας με τη Purosangue, το πρώτο του SUV, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νέων μοντέλων, η είδηση είναι ότι το Maranello δεν μπορεί να αποφύγει τον εξηλεκτρισμό και από το 2026, μόλις το 40% των μοντέλων του θα διαθέτουν αποκλειστικά θερμικό μοτέρ. Το υπόλοιπο 55% της γκάμας θα αποτελείται από υβριδικά και το 5% θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ferrari

Οι αναλογίες θα αλλάξουν ριζικά μέχρι το 2030, οπότε 40% των μοντέλων της Ferrari θα είναι ηλεκτρικά, το άλλο 40% υβριδικά και τα μοντέλα μόνο με MEK θα περιοριστούν στο 20%.

Μέχρι το 2026, το 10% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας θα αποτελείται από μοντέλα της Special Series και το 5% από μοντέλα της σειράς Icona.

Tέλος, η Ferrari υποσχέθηκε μέχρι το τέλος της δεκαετίας να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της, αλλά και στις μονάδες παραγωγής της.

Ferrari

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube