Factory Five F9R με κινητήρα V12 9,5 λίτρων [video]

Factory Five F9R με κινητήρα V12 9,5 λίτρων [video]

Η παραγωγή του υπεραυτοκινήτου είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.

Η αμερικανική Factory Five, γνωστή για τα kit cars που κατασκευάζει, παρουσίασε το τελευταίο της project που δεν είναι άλλο από το F9R - ένα υπεραυτοκίνητο με κινητήρα V12 χωρητικότητας 9,5 λίτρων!

Το μοντέλο βασίζεται σε ένα σωληνωτό πλαίσιο το οποίο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση SEMA το Νοέμβριο, με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω από τον εμπρός άξονα. O θηριώδης ατμοσφαιρικός V12 9,5 λίτρων αποδίδει 760 PS και 950 Nm ροπής ενώ μπορεί να αντικατασταθεί από μοτέρ V8 small block της Ford ή και τους LS V8 της General Motors.

Το αμάξωμα είναι εξ'ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ στόχος της εταιρείας είναι το συνολικό βάρος να περιοριστεί στα 1089 kg. Το F9R έχει ύψος 1168 mm, πλάτος 1981 mm και μεταξόνιο 2642 mm.

Factory Five F9R

Σχεδιαστικά το F9R χαρακτηρίζεται από αναλογίες εμπροσθιομήχανου GT με μακρύ ρύγχος, επιθετικές γραμμές και ευμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ πηγή έμπνευσης του μοντέλου φαίνεται πως ήταν η Aston Martin Vulcan. Η μάσκα που βλέπουμε στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες προορίζεται για χρήση σε πίστα με μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμης και μεγαλύτερους αεραγωγούς για ψύξη του κινητήρα (ο προφυλακτήρας για χρήση στο δρόμο θα είναι διαφορετικός). Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η τεράστια σταθερή αεροτομή, η τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και ο ιδιαίτερος διαχύτης ενώ τ α φώτα αποτελούνται από πολυάριθμα στοιχεία LED.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο μοντέλο κανονικής κλίμακας θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020 οπότε θα ξεκινήσουν και οι δοκιμές. Η παραγωγή του F9R είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube