Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το νέο Hyundai i20 [video]

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το νέο Hyundai i20 [video]

To σουπερμίνι της Hyundai παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού μαζί με νέο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου.

Η Hyundai αποκάλυψε το νέο i20 στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο σουπερμίνι της κορεατικής φίρμας, μιας και πριν δύο μήνες μας είχε δώσεις τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες.

Η εμφάνιση του ακολουθεί την νέα εταιρική σχεδιαστική γλώσσα Fluidic Sculpture 2.0. Το μακρύ καπό, οι έντονες ακμές και η σκουρόχρωμη πίσω κολώνα το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο και αρκετά πιο σπορ.

Στην καμπίνα του νέου σουπερμίνι, που παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα, ακολουθήθηκε μια πιο λειτουργική και οδηγοκεντρική σχεδιαστική προσέγγιση. Σύμφωνα με την εταιρία, στις πιο σημαντικές επιφάνειες του εσωτερικού έχει χρησιμοποιηθεί μαλακό πλαστικό, το οποίο προσφέρει premium αίσθηση και αντέχει στον χρόνο.

Το νέο i20 είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο στην Ευρώπη και σύμφωνα με την φίρμα, δίνει έμφαση στους χώρους, στην τεχνολογία και τον εξοπλισμό άνεσης, καθώς και στην σχεδίαση.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Hyundai i20 περιλαμβάνει για αρχή τρία μοτέρ βενζίνης και δύο diesel. Είναι όλα γνωστά μας από τα υπάρχοντα μοντέλα της Hyundai, όμως έχουν αναβαθμιστεί ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Ο βασικός κινητήρας diesel 1,1 lt αποδίδει 75 ίππους και 18,3 kgm, ενώ στην περίπτωση του 1.400άρη CRDi τα νούμερα γίνονται 90 PS και 24,5 kgm. Και οι δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις εκπέμπουν κάτω από 100 gr/km CO2, οπότε δεν επιβαρύνουν και τον ιδιοκτήτη τους με τέλη κυκλοφορίας.

Οι βενζινοκινητήρες ανήκουν στην οικογένεια Kappa, είναι αλουμινένιοι και έχουν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Θα υπάρχει ένας 1.25 σε εκδόσεις 75 και 84 ίππων, με ροπή 12,4 kgm και στις δύο περιπτώσεις, που θα συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο δυνατότερος 1.4 που αποδίδει 100 PS και 13,7 kgm θα προσφέρεται με 6άρι χειροκίνητο ή 4άρι αυτόματο.

Τα καλά νέα από πλευράς κινητήρων θα έρθουν μέσα στο 2015 όπου το νέο Hyundai i20 θα αποκτήσει τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη βενζίνης T-GDI. Ο συγκεκριμένος κινητήρας ανήκει στην οικογένεια Kappa και εγκαινιάζει μια νέα οικογένεια κινητήρων βενζίνης χαμηλού κυβισμού με τούρμπο. Εξελιγμένος στο Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Κέντρο της Hyundai στο Rüsselsheim της Γερμανίας, ο 1.0 T-GDI μπορεί να φτάσει σε ισχύ τους 120 ίππους και ροπή τα 17,5 kgm, με τις προδιαγραφές ρύπων να συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών Euro6c που θα ισχύουν από το 2017.

Η παραγωγή του νέου Hyundai i20 θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο και η εμπορική του διάθεση τον Νοέμβριο.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube